DIÁKOLIMPIAI VERSENYEK 2014/2015. TANÉV

2014. augusztus 25.

Ezúton tájékoztatjuk a testnevelő, edzők kollégákat, a diákokat és az érdeklődőket, hogy elkészült a 2014/2015. tanévi Versenykiírás, amelyet könyv alakban a Magyar Diáksport Szövetség augusztus végén, szeptember elején valamennyi köznevelési intézménybe eljuttat.

A diákolimpiai versenyrendszer 28. tanévét kezdi a testnevelők és a diákok körében népszerű sportágakkal, úgymint az asztalitenisz, atlétika, duatlon, játékos sportverseny, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, torna, úszás. A tanév zárásaként pedig a strandlabdajátékok – strandkézilabda, strandlabdarúgás, strandröplabda – versenyeire invitáljuk a tanítványokat és felkészítőiket.

Azok a tanulók és pedagógusok, akik elsősorban a műveltségterület szellemi oldalát részesítik előnyben, megtalálhatják „sportágukat” az olimpiatörténeti vetélkedősorozatban, amit a Magyar Olimpiai Akadémiával együttműködve hirdetünk meg az alap- és középfokú köznevelési intézményekben tanulók részére.

Az új tanévben első alkalommal vehetnek részt Kéttusa versenyeken olyan diákok, akik szeretik mind az úszás, mind a futás sportágat, valamint az általános iskolások mellett immár a középiskolások is ütőt foghatnak, hogy az asztalitenisz diákolimpiai versenysorozatban végül eljussanak egészen az országos döntőig. A Kosárlabda B33 mérkőzéseire pedig olyan, kisebb tanulólétszámú intézmények fiataljainak jelentkezését is várjuk, akik egyébként kosárlabdavirtuózok, imádnak kosarazni, ám nem tudták a „nagyok” mellett eddig megmutatni, mit is ér mesteri tudományuk.

A Magyar Diáksport Szövetség a sportági szakszövetségekkel kötött védjegyhasználati szerződésekkel lehetővé teszi, hogy azok a diákok is diákolimpiai versenyeken vehessenek részt, akik kedvenc sportáguk utánpótlásbázisát alkotják.

A szakszövetségi versenykiírásokat a védjegyhasználati szerződések megkötése után közzétesszük, ezért kérjük, folyamatosan kísérjék figyelemmel honlapunkat.

Bízunk abban, a sportoló diákok példaképekké válhatnak társaik előtt, kitartásuk, eredményeik láttán pedig osztálytársaik is – akik eddig idejük nagy részét az iskolapadban vagy számítógép előtt töltötték – kedvet kapnak ahhoz, hogy jó társaságban, egészségük megőrzéséért aktívan vegyenek részt versenyeken, mérkőzéseken, vetélkedőkön. Kezdetben ezeken az eredmények talán még nem lesznek kiemelkedőek, de a rendszeres mozgással, gyakorlással megedzett fizikum és a sportágban szerzett jártasság a tanév vége felé ígéretes fejlődést, egyéni csúcsokat mutathat.

A 2015-ös tanévkezdet a tanulás mellett a sportról, a rendszeres mozgásról is szóljon, ezért kérjük a testnevelő, felkészítő kollégákat, tanítványaikkal kapcsolódjanak be diákolimpiai versenyrendszerünkbe, biztosan találnak olyan mozgásformát, amivel egyrészt sikerélményhez segítik, másrészt a rendszeres foglakoztatással az egészséges életmódra nevelik diákjaikat.

ELEKTRONIKUS NEVEZÉS

A Magyar Diáksport Szövetség honlapján az elektronikus nevezési rendszerben 2014. szeptember 1-jétől (hétfő) lehet a sportágakra, versenyszámokra nevezni. Ne feledjék, csak akkor tudják a rendszerben az új tanévi elektronikus nevezéseket megtenni, ha első lépésként a tanulói létszámot írják be.

FELHÍVÁS!

A Magyar Diáksport Szövetség ebben az évben is felhívással fordul a magyarországi köznevelési intézményekhez, civil szervezetekhez, önkormányzatokhoz, hogy vegyenek részt a 2014. október 3. napjára (péntek) meghirdetett MAGYAR DIÁKSPORT NAPJÁN!

Ezen a napon egyetlen közös programot kérünk, minden település minden diákja és vállalkozó szellemű polgára teljesítse a Diáksport Napi Futótávot, a 2014 métert.

A részvétellel kapcsolatos feltételeket, valamint a programajánlót az MDSZ honlapján hamarosan közzétesszük.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK