Debrecenben került megrendezésre a Futsal Diákolimpia® IV. kcs. Országos Döntője

Február 1-3. között rendeztük meg a 2018/2019. tanévi Futsal Diákolimpia® Országos Döntőjét. A három napos versenyen a IV. korcsoportba tartozó Futsal csapatok mérték össze tudásukat a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

A torna a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület közös szervezésében került megrendezésre. A 13-15 éves diákok számára meghirdetett IV. korcsoportos Futsal Diákolimpia® bajnokságba összesen 789 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 20 legjobb csapata. A 10 fős iskolai csapatok négyes csoportokba kerültek, ahonnan a legjobbak a középdöntőn keresztül juthattak a legjobb négy közé, akik megmérkőztek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. A verseny egyszerre két helyszínen, a Debreceni Egyetem Sportcsarnokában (DESOK Csarnok), valamint a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Kecskeméti János Sportcsarnokban zajlott.

A pénteki megnyitó ünnepségen részt vett Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere, Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerület Központ igazgatója és Bíró Csaba, az MDSZ elnökségi tagja.

A hétvégi rendezvénynek otthont adó Debrecenben nagy múltja van a sport szeretetének. A cívisváros immáron sokadik alkalommal látta vendégül azokat a sportolókat, akik hosszú és fáradtságos küzdelmek után jogot szereztek, hogy részt vegyenek a hazai legrangosabb diáksport verseny döntőjében. A debreceniek az utánpótlássport lelkes szurkolói is egyben, hiszen például 2018-ban teltházzal zajlottak a junior női kézilabda világbajnokság hazai érintettségű mérkőzései.

A hétvégi IV. korcsoportos Futsal Diákolimpia® Országos Döntő fantasztikus hangulatban telt, a verseny legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

I.     helyezett Endresz György Általános Iskola, Felcsút
II.   helyezett Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium
III. helyezett Somogyi Rezső Általános Iskola, Kisvárda

 

A legjobb kapus: Wolland Gergő – Kisvárda
A legjobb mezőnyjátékos: Pataki Noel – Felcsút
A gólkirály: Krajcsovics Ádám György – 12 gól (Debrecen)
A bajnokcsapat testnevelője: Sulyok Attila (Felcsút)

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK