Csapatsportok hétvégéje Békéscsabán, Gyulán és Mezőberényben

Három Békés megyei város adott otthont 2019. május 30 – június 2. között a 2018/2019. tanévi III. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia® Országos Döntőjének. A III. korcsoport lány- és fiúcsapatai a kosár-, kézi-, röplabda és labdarúgó pályákon mérkőztek meg, hogy a több napos versengés végén aranyérem kerülhessen „Magyarország diákolimpiai bajnokai” nyakába. A hétvégi rendezvény a Magyar Diáksport Szövetség és a Békés Megyei Diáksport Egyesület közös szervezésében valósult meg.

Az elmúlt hétvégén a III. korcsoportba tartozó fiatalok (2006–2007-ben születettek) küzdöttek meg a kosár-, kézi-, röplabda és a labdarúgás sportágak országos fináléjában.  Az említett négy sportág korosztályos országos bajnokságába összesen 1800 fiú- és lánycsapat nevezett. Közülük került ki a 8-8 legjobb lány-, és fiúcsapat, illetve labdarúgásban a 20 legjobb fiúcsapat, akik a négy sportág Összevont Labdajátékok fináléjában, Békéscsabán, Gyulán és Mezőberényben küzdhettek meg a győzelemért.

A Békés megyei városokban megrendezett eseményen, 68 csapat 808 sportolója, és mintegy 136 felkészítője vett részt. Az ünnepélyes megnyitón részt vett, illetve köszöntőt mondott Siklósi István, Mezőberény polgármestere, Kónya István, Gyula város alpolgármestere és Szántó Zsolt, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kabinetfőnöke.  A rendezvényt Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke nyitotta meg.

Békéscsabán nagy hagyománya van a csapatsportoknak. A város már többször szolgált a Kézilabda Diákolimpia® Országos Döntőjének helyszínéül, továbbá az ötszörös bajnok női röplabda csapat, a BRSE otthona is egyben. Mezőberény városa ugyancsak több alkalommal volt már a Kosárlabda Diákolimpia® Országos Döntőjének otthona. A gyulaiak számára sem volt újdonság a fiú futballcsapatok mérkőzéseinek lebonyolítása. Gyula városa a résztvevőknek kedvezményes belépési lehetőséget biztosított a Gyulai Várfürdőbe, valamint a Gyulai vár és az Almásy-kastély ingyenesen volt látogatható a hétvégi esemény alatt.

A hétvégi Összevont Labdajátékok Diákolimpia® Országos Döntője – a változékony időjárás ellenére is – fantasztikus hangulatban telt. A hétvégi küzdelmek eredményeit a https://doeredmenyek.hu oldalon tekinthetik meg, sportágak szerinti bontásban.

III. korcsoport Kosárlabda Diákolimpia® Országos Döntő eredmények

III. korcsoport Kézilabda Diákolimpia® Országos Döntő eredmények

III. korcsoport Röplabda Diákolimpia® Országos Döntő eredmények

III. korcsoport Labdarúgás Diákolimpia® Országos Döntő eredmények

A Békés megyei viadal legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthető a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK