Budapesti díjátadó ünnepségek a diáksportban

4 5

A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) és a Főváros közösen tüntette ki azt a 20-20 fővárosi közép- és általános iskolát, amely a 2014/2015. tanévben a legsportosabb intézménynek bizonyult, azaz a legeredményesebben szerepelt a diákolimpiai versenyeken. A 17 000 budapesti diákot megmozgató sportesemény-sorozaton 380 iskola közül 200 intézmény nyerte el a Fővárosi Önkormányzat mintegy 14 millió forint értékű sportszervásárlási támogatását.

A legsportosabb 40 iskolát Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes,  Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakozó, Kásás Zoltán világ-és Európa-bajnok vízilabdázó, Dr. Nébald György vívó olimpiai bajnok és Dr. Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes vívó személyesen is köszöntötte köztük egykori iskoláikkal.

A Fővárosi Önkormányzat idén harmadik éve részesíti kiemelt támogatásban a diáksportot és a diákolimpiai versenyrendszert, amelynek hatására a második tanévben 40 %-kal nőtt a diákok részvétele az egyén- és csapatversenyeken, és a szövetség közel másfélszer több versenyzési lehetőséget tudott biztosítani az iskolák számára.

„A sportoló nemzet a kormányzat számára is egy kiemelt stratégiai cél.” – hangsúlyozta megnyitó beszédében a főpolgármester-helyettes asszony „Támogatjuk a programban részt vevő oktatási intézményeket, iskolákat, a testnevelő tanárokat és a versenyek minőségi lebonyolítását is. Önmagában a diáksport megszervezése ugyanis túlmutat a jövőbeni élsportolók kinevelésén, hiszen a rendszeres sportolás népszerűsítésével és a versenyszellem erősítésével olyan fiatalok nevelkedhetnek, akik az élet különböző területein is megállják majd a helyüket.”– fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra, akinek egykori iskoláját, a Veres Pálné Gimnáziumot is elismerték.

3 6 1

Olimpikonok díjaztak diákolimpikonokat

Több mint 200 fiatalt jutalmazott a Budapesti Diáksport Szövetség

Czene Attila, Pars Krisztián, Dombi Rudolf olimpikonok, valamint Dávid Kornél és Juhász Roland válogatott játékosok díjaztak több mint 200 diákot a Magyar Sport Házában. A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) szervezésében megvalósuló díjátadón azokat a fiatalokat tüntették ki, akik a 2014/2015. tanévben – a 380 fővárosi iskola 17 000 versenyzője közül – első helyezést értek el nemcsak a budapesti, hanem az országos döntőn is.

A Budapesti Diáksport Szövetség ünnepélyes keretek között díjazta azt a 208 kiemelkedő teljesítményű budapesti fiatalt, aki a 2014/2015. tanévben első helyezést ért el az országos diákolimpiai versenyeken. A duatlon, úszás, atlétika, torna, kézilabda, kispályás floorball, kosárlabda, játékos sportverseny, asztalitenisz, röplabda, labdarúgás és teremlabdarúgás sportágakban elért kiváló szereplésért járó oklevelet és serleget Czene Attila, olimpiai bajnok úszó, Pars Krisztián, olimpiai bajnok kalapácsvető, Dombi Rudolf, olimpiai bajnok kajakozó, valamint Dávid Kornél válogatott kosárlabdázó és Juhász Roland válogatott labdarúgó, valamint Varga András a Budapesti Diáksport Szövetség elnöke adta át.
Czene Attila, olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, valamint a nemzetközi szabadidősport világszervezetének (TAFISA) elnökségi tagja is örömmel vett részt a díjátadón.

“Dolgozzunk sokat és dolgozzunk együtt, hogy mind a szabadidő, mind a diáksport kiemelt jelentőségű maradjon a fővárosban, mert – tapasztalatból mondom – diáksportolónak lenni mindent visz.” – biztatta az úszó olimpikon a megjelent fiatalokat és edzőiket.
A budapesti versenyzők közül egyéniben a legtöbb aranyérmet az atléták szerezték, csapatban a kosárlabdázók vitték haza, de nagy számban szerepeltek a díjazottak között úszó és labdarúgó gyerekek is.

További részletek a szövetség honlapján és Facebook oldalán találhatóak.

(forrás:BDSZ)

 

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK