Befejeződött a brüsszeli grassroots sport munkacsoport munkája

 high-level-group-finalBG_NAvra

A magas szintű tanácsadói munkacsoport, amelyet Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa hozott létre az alulról szerveződő, ún. „grassroots” sport fejlesztése céljából, 2016. június 29-én tartotta záróülését Brüsszelben. A 15 fős munkacsoport tagjaként Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is részt vett a találkozón.

A munkacsoport alapvető célja olyan javaslatok előkészítése volt az Európai Bizottság részére, amelyek meghatározzák a grassroots sportok hatékonyabb uniós fejlesztését és támogatásának stratégiáját. A munkacsoport 2015 novemberében kezdte meg munkáját, és hét alapvető fontosságú területet vizsgált meg az előkészítés során:

  • Egészség
  • Társadalmi befogadás
  • Informális tanulási készségek és készségfejlesztés
  • Önkéntesség
  • A grassroots sportok gazdasági szerepe
  • Fenntartható finanszírozás
  • Várostervezés és infrastruktúra

A munkafolyamat során a tanácsadói munkacsoport elkészítette a “Grassroots Sport – Európa megújítása: Javaslat az alulról szerveződő sportok támogatására Európában” c. jelentést (Grassroots Sport – Shaping Europe: Recommendation for Promoting Grassroots Sport in Europe), amely elérhető itt:

http://ec.europa.eu/sport/news/2016/0629-hlg-reports-grassroots-sport-diplomacy_en.htm

A záróünnepséget Navracsics Tibor uniós biztos nyitotta meg. Az esemény egyúttal a sportdiplomácia tárgyában létrehozott munkacsoport záróülését is jelentette, amelyen Schmitt Pál, korábbi köztársasági elnök és a munkacsoport elnöke képviselte Magyarországot.

 

 

 

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK