Balogh Gábornak egy találatot sikerült bevinnie Szilágyi Áron öt tusával szemben

A Magyar Diáksport Szövetség és a Vasas Sport Club közös vívás pedagógus-továbbképzése alkalmából bemutató vívást tartott a két bajnok

A legeredményesebb hazai sportág, a vívás népszerűsítésére a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Vasas Sport Club elindította „A vívás oktatásának módszertani alapjai az iskolában” című 30 órás pedagógus-továbbképzését. A két szervezet képviseletében Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó bemutató vívást tartottak a sportklub pasaréti központjában, ahol mind párbajtőrben, mind kardvívásban összemérték erejüket.

A háromnapos, ingyenes képzés során a résztvevő pedagógusok elsajátíthatják a sportág oktatásának alapjait azzal a céllal, hogy minél több gyermek már az általános iskolában az alsó tagozaton, a mindennapos testnevelés keretein belül megismerkedhessen a vívás sportággal. A program első ütemében a Közép-Magyarországi régió: Budapest és Pest megye pedagógusait szólítjuk meg, összesen 50 pedagógust, a képzés országos kiterjesztése a későbbiekben várható. A programot népszerűsítő, kardozó Szilágyi Áron először a kardozás alapjait mutatta meg az öttusázóként párbajtőrvívásban jártas Balogh Gábornak. Ezt követően egy ötös asszót vívtak egymással, amely 5:2-re végződött a háromszoros olimpiai bajnok javára. Balogh Gábor a kard fegyvernemben is kihívta ellenfelét, amelyben egy találatot szintén sikerült bevinnie Szilágyi Áron öt tusával szemben.

Nagyon fontos számomra, hogy ennek a gyönyörű sportágnak az alapjait minél több gyermekhez eljuttassuk, amelyre az iskolákban van a legszélesebb lehetőségünk. Ezért kerestük meg a Magyar Diáksport Szövetséget, hogy segítségükkel elérjük az érdeklődő pedagógusokat, akik reményeim szerint rengeteg iskolásnak eljuttatják majd a vívás szépségeit, és ezzel az utánpótlásunk is bővülni fog.” – mondta el a háromszoros olimpiai bajnok kardozó. Balogh Gábor MDSZ elnök számára is különleges alkalom volt a mai bemutató: „Az MDSZ már több mint tizenkétezer pedagógust képezett le különböző sportágakban, hogy a testnevelő tanárok és tanítók minél színesebb, élvezetesebb testnevelés órákat tarthassanak a gyerekeknek. Épp itt volt az ideje, hogy Magyarország legeredményesebb sportágát is bevigyük az iskolákba, így nagy örömmel csatlakoztunk Áronék kezdeményezéséhez, és segítjük a sportág megismertetését és megszerettetését az iskolai színtéren.

A továbbképzésekről további információ elérhető a www.tesim.hu oldalon, ahol a képzési alkalmak és a jelentkezés is megtalálhatók. A programot az NTP-E-21-0003 azonosítószámú „Az iskolai vívásoktatás megalapozása 2021-2022 között” című projekt finanszírozza.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK