BALOG ZOLTÁN MINISZTER HIVATALÁBAN FOGADTA DR. KENNETH H. COOPERT

Az egyeztetésen részt vett Balogh Gábor, az MDSZ elnöke is

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hivatalában fogadta Dr. Kenneth H. Coopert, a világhírű Cooper Intézet alapítóját. Az egyeztetésen részt vett Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is.

Balog Zoltán sportért és oktatásért is felelős miniszter tájékoztatást adott arról, hogy a Kormány kiemelt feladatának tekinti a gyermekek egészséges mentális, szellemi és fizikai fejlődésének elősegítését, ezért a 2012/2013-as tanévtől – felmenő rendszerben az 1., 5. és 9. évfolyamoktól kezdődően, 2015 szeptemberétől pedig minden évfolyamon – bevezette a mindennapos testnevelést, valamint köznevelési infrastruktúra-fejlesztési programot indított. A tárcavezető kiemelte, hogy a Kormány szándéka szerint az idei tanévtől egységesen, minden nappali rendszerű iskolai oktatási intézményben felmérik és értékelik a tanulók fittségi állapotát.

Dr. Kenneth H. Cooper elmondta, hogy a sport, a mozgás a betegségek megelőzésének egyik legfontosabb eszköze, nem más, mint tudományos kutatásokkal is alátámasztott „gyógymód”. Felhívta továbbá a figyelmet a gyerekkori elhízás, cukorbetegség veszélyeire is és hangsúlyozta, hogy a sportolásra leginkább a gyermekek fogékonyak. Kifejtette, hogy a rendszeres sport pozitív hatást gyakorol a gyermekek tanulmányi eredményeire, valamint segítségével az iskolai hiányzások száma is minimalizálható.

Magyar Diáksport Szövetség szervezésében 2014. szeptember 16-18-ig Budapest ad otthont a HIPE 2014 Nemzetközi Konferencia a Minőségi Testnevelésről elnevezésű rendezvénynek, melyen a texasi Cooper Intézet alapítója, Dr. Kenneth H. Cooper is előadást tart majd.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK