Az ország legjobb kézisei randevúztak Miskolcon

TSD_4736

Kézilabda Diákolimpia® Országos Döntőt bonyolítottak le Miskolcon a IV. korcsoportos, 7-8. osztályos tanulók részvételével. A rendezést ezúttal is a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, valamint a Miskolc Városi Diáksport Szövetség vállalta magára a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából. Az ország legjobb 8 leány és 8 fiú csapata csapott össze a három napos küzdelemsorozatban, hogy elnyerjék Magyarország Diákolimpiai Bajnoka címet.

A rendezvény 2014. május 15-én 19.00 órakor vette kezdetét a megnyitó ünnepséggel, melyet a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában tekinthettek meg az érdeklődők. Pénteken már kora reggeltől elindultak a mérkőzések két helyszínen.

(B.A.Z. Megyét az ózdi Bolyky Tamás Általános Iskola (Testnevelő: Bolyky Norbert) képviselte mindkét nem esetében.)

A fiúk küzdelmeit a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban, a lányokét a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában követhették figyelemmel a kilátogatók. Pénteken 4-4 mérkőzés zajlott délelőtt és délután folyamán, melyet a szombat délelőtti 4 mérkőzés követett. Ezzel befejeződtek a csoportküzdelmek. 17-én délután a keresztjátékra került sor. Vasárnap a helyosztókkal dőlt el a nagy küzdelem. Az érmekért folyó mérkőzéseket a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban játszották a csapatok, amit a 13.00 órakor kezdődő eredményhirdetés zárt.

(korábbi)

Megnyitották a kézilabda diákolimpia országos döntőt Miskolcon

2014. május 15-én Miskolcon gyűltek össze Magyarország kézilabdázó általános iskolásainak legjobbjai. A Rendészeti Szakközépiskolában igazolt le a 8 fiú és 8 leány csapat. A technikai értekezleten elhangzott információkkal gazdagodva, a sorsolást követően kialakult a hétvége menetrendje. 19.00 órakor a megnyitó ünnepséggel vette kezdetét az országos döntő. A csapatok a Magyar Diáksport Szövetség indulójára bevonultak, majd a miskolci Könyves Kálmány Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak táncelőadását és sportműsorát tekintették meg. A házigazdák nevében Kiss Gábor, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg az versenysorozatot. Viszlai István, a Magyar Diáksport Szövetség Regionális a diáksportolók, hogy az országos döntőn becsületesen küzdenek és képviselik saját iskolájukat, megyéjüket. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnöke, Szaniszló Sándor, a B-A-Z Megyei Sportszövetségek Képviseletének alelnöke, Éliás Gábor az Országos Döntő Versenybizottság elnöke, aki a Magyar Diáksport Szövetség Kézilabda Albizottság elnöke, Gyűrű Eugénia, a miskolci Decathlon Áruház vezetője, a rendezvény egyik főszponzora, Mogyoródi Gábor, a rendezvény támogatója az XTernium Sport Kft  ügyvezető igazgatója, Lódi Gábor, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség elnöke, Diczházi Mónika, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség főtitkára, Füstös József, a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára, valamint Mezeiné Varga Évát a Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Az eredmények erre a linkre kattintva letölthetőek.

Képekért KATT erre a linkre! (fotó: Kováts Dániel)

forrás:

Kis Virág, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sportszövetségek Képviselete

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK