Az MDSZ induló programját mutattuk be a WHO konferenciáján

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai régiója tagországainak miniszterei és képviselői találkoztak a Hetedik Környezet és Egészség Miniszteri Konferencián 2023. július 5-7. között, Budapesten. A konferenciának Magyarország Kormánya adott otthont, Novák Katalin köztársasági elnök védnöksége alatt.

A jövő teendőiről a konferencián 46 ország 30 egészségügyi és környezetvédelmi minisztere, illetve államtitkára, a civil partnerekkel együtt összesen mintegy 600 résztvevő tanácskozott Budapesten.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter arról beszélt, hogy a konferencia a régió legfontosabb egészégügyi kihívásaira igyekszik ráirányítani a figyelmet, egyben közösen keresik az optimális megoldásokat a felvetett kérdésekre. Magyarország kiemelt stratégiai partnerként tekint a WHO-ra, figyelembe veszi a WHO által kiadott iránymutatásokat, és a nemzetközi gyakorlati tapasztalatok alapján kívánja növelni a magyarok egészségben eltöltött életéveit. Felhívta a figyelmet a szűrővizsgálatok, a jó minőségű egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférés és az egészségtudatosság-növelés fontosságára.

Az MDSZ képviseletében dr. Kaj Mónika mutatta be a szeptemberben 300 iskola részvételével induló új programunkat.

(forrás: kormany.hu)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK