Az Európai Bizottság sikertörténetté választotta a 2016. évi Európai Diáksport Napját

Az Európai Bizottság (EB) Oktatásügyi, Ifjúságpolitikai, Sportügyi és Kulturális Főigazgatósága által felkért szakértői testület sikertörténetnek minősítette az MDSZ egyik projektjét, a 2016-ban megvalósított „Az Európai Diáksport Nap kiterjesztése” című Erasmus+ projektet. Sikertörténetek azok a már lezárult projektek lehetnek, amelyek kitűnnek hatásuk, a szakpolitikai döntéshozatalhoz való hozzájárulásuk, újszerű eredményeik és/vagy ötletes megközelítésük által, és amelyek mintaként szolgálhatnak másoknak. A kiválasztás szigorú feltételrendszer alapján történik, amelyben a projekt minőségét, jelentőségét (a közösségi célok szempontjából) és eredményeit vizsgálják.

A projektet az Erasmus+ projektek eredményeit bemutató felületen jelölték sikertörténetnek. Ez a kiválasztás a projekt (és megvalósítói) számára több elismerést és megjelenést hozhat, különösen az EB honlapjain, közösségi oldalain és a magas rangú résztvevőkkel zajló konferenciák és egyéb rendezvények kiadványaiban – fogalmaz az értesítő levél.

Az Európai Diáksport Napja magyar kezdeményezésből közel tíz év alatt nőte ki magát nemzetközi eseménnyé. 2015-ben Bulgária és Lengyelország csatlakozott, 2016-ban pedig már 20 európai ország mintegy 1,5 millió diákja vett részt a saját iskolájában a sportprogramon.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK