Az EMMI járványügyi eljárásrendje alapján megrendezhetők a diáksport napi események

A COVID-19 világjárvány miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban hivatalos iránymutatást juttatott el a köznevelési intézményeknek, amelyben megfogalmazta az intézmények számára a járványügyi készenlét idején alkalmazandó intézkedéseket.

Mindezek alapján az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day® – „ESSD”) idei megrendezésének nincs akadálya a magyarországi iskolákban, azonban a járványügyi készültség idején az eseményeket a korábbi évekhez képest módosított formában javasoljuk megrendezni. A Magyar Diáksport Szövetség erre vonatkozó javaslatai, ajánlásai:

  • A diáksport napi rendezvényt javasoljuk kisebb létszámú eseményekre bontani. Ezáltal az intézményi csoportosulások megelőzésére irányuló előírásokat be lehet tartani, mely szerint mind az intézmény területén, mind az intézmény épülete előtt, továbbá a közösségi terekben egyszerre csak annyi gyermek, tanuló tartózkodhat, hogy betartható legyen a 1,5 méteres védőtávolság. Szükség esetén a csoportok, osztályok számára elkülönített területeket lehet kijelölni a közösségi tereken belül.
  • A diáksport napi események megtartására nemcsak az adott napon (szeptember 25.) van lehetősége az intézményeknek, javaslatunk szerint, szükség esetén a témanaphoz közeli napokra is kiterjedhet a megszervezése.
  • Az ESSD® eseményt az időjárás függvényében javasoljuk szabad téren megtartani.
  • A kiválasztott mozgásformák során mellőzni kell a szoros testi kontaktust igénylő feladatokat.
  • A program egyetlen kötöttsége a hagyományos diáksportnapi futótáv (idén 2020 méter) teljesítése; javasoljuk, hogy a futást is kisebb csoportokban szervezzék meg az intézmények.
  • A megfelelő védőtávolság betartása az ESSD esemény kapcsán is különösen fontos a mosdókban, illetve az öltözőkben, ezért a diáksport napi események előtti és utáni öltözésnél tekintettel kell lenni arra, hogy elkerülhető legyen az öltözőkben történő csoportosulás.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK