Atlétika Diákolimpia® Országos Döntő, 2014

DSC60792-900x597

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szervezett Diákolimpia® legnagyobb nevezőszámú döntői zajlanak a hónap végén, hiszen 100 ezernél is több iskolás nevez a versenyre, így valóban népes mezőnyből kerülnek ki a legjobbak.

Május 24–25-én az Ikarus pályán idén első alkalommal Zsivótzky Gyula Emlékverseny néven szerveztük a Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) rendezésében az eseményt, ezzel tisztelegve az olimpiai bajnok kalapácsvető, a XX. század legjobb magyar atlétája, illetve az IAAF által a világ 100 legjobb atlétája közé választott sportember, a Nemzet Sportolója előtt. Felkérésünkre elfogadta meghívásunkat és jelenlétével megtisztelte a döntőt a bajnok fia, Zsivóczky Attila, világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki második helyezett tízpróbázó.

Május 27-én, kedden a rendezvény átköltözik a Puskás Ferenc Stadionba, ahol a versenyeket Balogh Gábor, az MDSZ elnöke, olimpiai ezüstérmes öttusázó nyitja meg Pars Krisztián, olimpiai bajnok kalapácsvető és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökének társaságában. Ezen az eseményen megemlékezünk a tavaly tragikus körülmények között elhunyt atlétareménységről, Kun Zitáról. Az Ikarus-pályán szombaton és vasárnap az V-VI. korcsoportos gyerekek szerepeltek, kedden a Puskás-stadionban a III-IV. korcsoport egyéni versenyei következnek, egy nappal később az idősebbek, csütörtökön a fiatalabbak csapatversenye következik, pénteken pedig a II. korcsoportba tartozó diákolimpikonok zárják a döntőt. A finálé legjobbjainak az érmek mellett természetesen járnak a felvételi többletpontok is, ami plusz motivációt jelenthet a továbbtanulás előtt állóknak.

A nagyszabású finálé nemcsak a sportolóknak, hanem a diákújságíróknak is fontos lehet, hiszen az MDSZ számukra is írt ki versenyt. A sporteseményekről cikket író, illetve fotó-, vagy videó anyagot készítő diákok május végéig adhatják be munkáikat a sajto@mdsz.hu e-mail címre, melyek elbírálását követően a legjobbak egy napot tölthetnek el a Nemzeti Sport szerkesztőségében vagy a Sport Tv stúdiójában. Fontos, hogy az elbírálásnál döntő szerepe van a cikkek aktualitásának, vagyis annak, hogy a sportesemény után milyen gyorsan érkezik be a pályázat az MDSZ címére.

További részletek erre a linkre kattintva.

Eredményes versenyzést, jó szurkolást kívánunk!

Az Ikarusz pálya versenyeinek eredményei (V-VI. kcs.) erre a linkre kattintva érhetőek el.

A Puskás Ferenc Stadion versenyeinek eredményei (III-IV. kcs.) erre a linkre kattintva érhetőek el.

Az összetett versenyek eredményei (II-III-IV. kcs.) erre a linkre kattintva érhetőek el.

Képekért katt. erre a linkre!

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK