Aszfaltbetyárok lepték el Debrecen belvárosát

Rendhagyó eseménynek lehettek tanúi a Debrecen belvárosában sétálók. A Fórum Bevásárlóközpont Csapó utcai bejáratánál egy futballpálya, kosárpálya és egy cápás úszómedence is megelevenedett a mai napon. A sport témájú, különleges 3D aszfaltrajzokat a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) álmodta meg a jövő héten Debrecenben zajló Diákolimpia® Fesztivál alkalmából, elkészítésében pedig városvezetők, a helyi sportélet vezetői, sportolók és lelkes fiatalok is részt vettek.

A Magyar Diáksport Szövetség és a Diákolimpia® versenysorozat idén ünnepli megalakulásának 30 éves jubileumát. A különleges évforduló alkalmából a szervezet június 21-24. között Debrecenben összevont, 6 sportágat magába foglaló Diákolimpia® Fesztivált rendez. A Decathlon névadó szponzorációja mellett és a Hajdú sajtokat forgalmazó Kőröstej Kft. kiemelt támogatásával a versenyek négy napon át zajlanak labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, atlétika és úszás sportágakban, a zárónapon pedig egy egész napos, családi programokat felvonultató fesztiváleseménnyel zárul a rendezvény. Az egyedülálló 3D aszfaltrajzok erre a színes eseménysorozatra hívják fel a lakosság figyelmét.

A rajz elkészítésében Debrecen város polgármestere mellett a helyi sportélet vezetői és képviselői is részt vettek, továbbá az MDSZ által meghirdetett rajzpályázat nyertes osztálya.  Az iskolások nemcsak a különleges kép elkészítésében szorgoskodtak, de az eseményen átvehették a rajzpályázat díjait is: a Decathlon áruház 50, 30 és 20 ezer forint értékű utalványait. A különleges aszfaltrajzot június 25-ig lehet megtekinteni a Fórum Bevásárlóközpont Csapó utca bejárata előtt.

Az aszfaltrajz elkészítését kísérő sajtónyilvános eseményen Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke elmondta: „Örömmel jöttünk Debrecenbe, hogy itt ünnepeljük meg a Diákolimpia® harmincadik jubileumát. Az 1500 résztvevő sportoló diáknak és felkészítőiknek egy különleges versenyt szervezünk, amellyel nemcsak sport-, hanem kulturális és közösségi élményt is szeretnénk nyújtani. Bízunk abban, hogy Diákolimpia® Fesztivál élményei megerősítik a gyerekekben és minden kilátogatóban, hogy rendszeresen mozogni, sportolni jó dolog, ezzel pedig hozzájárulunk,  hogy egy egészségesebb generáció nőjön fel hazánkban.”

Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere kiemelete: megtisztelő számukra, hogy a jubileumi Diákolimpia® rendezvénysorozatnak otthont adhatnak. A városvezető elmondta: Debrecen igen sportos város, ezt bizonyítja, hogy a vidéki települések közül itt van a legtöbb első osztályú csapat. A mozgáshoz, sportrendezvények megszervezéséhez és lebonyolításához pedig modern, jól működő infrastruktúra is rendelkezésre áll. – tette hozzá a polgármester.

A városhoz kötődő népszerű labdarúgó, Dombi Tibor is részt vett az aszfaltrajt kifestésében. A debreceni sportélet ismert alakja elmondta: gyerekként mindig vágyott arra, hogy ő is részt vegyen Diákolimpián. Sajnos akkor ez nem adatott meg neki, viszont 1996-ban Atlantában részt vehetett a magyar futballválogatott tagjaként az olimpián. A neves sportoló hozzátette: “Minden fiatalnak azt tanácsolom, hogy bármelyik sportágat is választották, azt szívvel csinálják, mert így tudja boldoggá tenni őket a mozgás.” Dombi Tiborral személyesen is találkozhatnak a június 24-i Diákolimpia® Fesztiválra kilátogatók.

A négynapos esemény zárónapja minden korosztálynak élménydús kikapcsolódást ígér, a programsorozatot a Children of Distance együttes esti koncertje koronázza meg.

(A versenyprogram erre a linkre kattintva érhető el.)

Az ingyenes Fesztivál Falu programja (június 24. Főnix Csarnok parkolója):

  • Sportági bemutatók: streetball, kézilabda, tenisz, atlétika, teqball, sportlövészet, karate, stb.
  • Gyermekprogramok: ugrálóvár, trambulin, falmászás, „Be strong” kondipark, arcfestés
  • NETFIT® fittségmérés
  • Játssz TE IS! játékok: TE IS, a Magyar Diáksport Szövetség társadalmi befogadás és önkéntesség programja
  • Sporttörténeti kiállítás
  • Sportdietetikai tanácsadás a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szakértőivel
  • Greenpromo környezettudatosságra nevelés
  • Közönségtalálkozó: Kiss Évával, a magyar válogatott kézilabda kapusával, Dombi Tibor labdarúgóval és vloggerekkel (FollowAnna, Csecse Attila, I have no idea).

A Fesztivál Falu programjaiban való aktív részvételért karszalag jár, amely ingyenes belépésre jogosít az esti Children of Distance koncertre a Főnix Csarnokba.

A Diákolimpia® Fesztivál aktualitásai követhetőek a Diákolimpia® facebook oldalán.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK