AMATŐR RÖPLABDA DIÁKOLIMPIA® V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ

 TSD_2141-900x598

Az iskolai sportkörökben felkészülő diákok legnagyobb megmérettetését, a Röplabda Diákolimpia® Amatőr V-VI. korcsoportos országos döntőt Debrecenben, 2014. április 11-13. között rendezték meg. Ebben a versenyformában egyesületbe leigazolt, versenyengedéllyel rendelkező sportolók nem indulhatnak, és az MDSZ nem rendezett területi előversenyeket sem, hogy minél több diák juthasson el országos szintű összecsapásra.

A 13. tanévi „amatőr” diákolimpiai rendezvénysorozatra 147 lány- és 101 fiúcsapat nevezett, Debrecenben pedig 40 iskolacsapat képviselte megyéjét, települését és Budapestet a diákolimpiai döntőn.

A péntek esti megnyitón megjelent és köszöntőt mondott Szombathy András, a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség elnöke, majd dr. Bóka Lóránd, az MDSZ észak-alföldi regionális szolgáltatási pontjának vezetője megnyitotta a rendezvényt.

A protokoll események után felforrósodott a hangulat, amikor a nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola aerobikosai, majd a debreceni Rhythm Shos Dance Club ír sztepptáncosai adták elő műsorszámaikat vastaps kíséretében.

Szombat reggeltől zajlottak a csoportmérkőzések, keresztjátékok, felsőházi- és, alsóházi rájátszások, majd helyosztók a Tóth Árpád Gimnázium, valamint a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium három-három pályán, ahol a több mint félezer középiskolás és testnevelőik 128 mérkőzést izgulhattak végig, míg az utolsó leütés végén a győztesek egymás nyakába ugorva örültek a megszerzett bajnoki címnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Dr. Szekeres Antal, Debrecen Megyei Jogú Város jegyzője adta át a jól megérdemelt díjakat, majd Sáfrán Ferenc, az MDSZ Diákolimpiai Bizottság Röplabda Albizottság vezetője köszönte meg a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség munkatársainak a remek rendezést, a tanulóknak és a testnevelőiknek a sportszerű mérkőzéseket. A szurkolóknak külön megköszönte, hogy remek hangulatot varázsoltak a pályák környékére, majd az érettségizőknek sikeres vizsgát kívánva bezárta a diákolimpiai országos döntőt.

Az eredmények erre a linkre kattintva pdf formátumban letölthetőek.

Képekeért kattints erre a linkre!

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK