Amatőr röplabda diákolimpia® V-VI. korcsoport – nyilvános sorsolás

2016. április 15 és 17. között Debrecen látja vendégül az amatőr röplabdázók országos döntőbe jutott csapatait. Mind a fiúknál, mind a lányoknál 20-20 csapat képviselheti iskoláját és városát az országos döntőn.

2016. március 23-án 11 órakor a Magyar Diáksport Szövetség Székházában megtartottuk a nyilvános sorsolást.

A fiúknál 17 megyebajnok csapat jelezte az országos döntőn való indulási szándékát. 9 megyei második helyezett élt meghívási kérelemmel. A szabályok szerint a meghívást kérők közül az MDSZ Diákolimpiai Bizottság Röplabda Albizottsága a megyei/budapesti bajnokságban szereplő csapatok száma alapján rangsorol. Három csapat meghívására volt lehetőség. A véletlen úgy hozta, hogy a harmadik meghívási helyen holtverseny alakult ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Tolna megye között a nevezési számok alapján. A nyilvános sorsolás előtt elősorsolást tartottunk, amely Tolna megye csapatának, a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma számára hozott kedvező döntést. Így huszadikként ők kerültek be az országos döntő résztvevői közé.

A lányoknál 19 megyebajnok jelezte, hogy részt kíván venni a döntőn. Az amatőr státuszok ellenőrzése során megállapítást nyert, hogy a Zala megyei Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata nem amatőr státuszú játékost is szerepeltetett az előversenyek során, így a szabályok értelmében eredményeik megsemmisítésre kerültek, az országos döntőn nem vehetnek részt.

A szabadon maradó két helyre Pest megye és Borsod megye második helyezett csapatai kerültek meghívásra.

A sorsolást Sáfrán Ferenc a Röplabda Albizottság elnöke vezette. A Magyar Diáksport Szövetség munkatársain kívül az országos döntő résztvevői közül két iskola képviselői is jelen voltak a nyilvános sorsoláson.

A sorsolás eredménye ezen a linken olvasható

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK