Állami kitüntetést kapott elnökségi tagunk, Thaisz Miklós

Március 15-én magas állami kitüntetést kapott Thaisz Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának ügyvezető igazgatója. Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesítette az oktatási szakembert a hátrányos helyzetű településeken működő köznevelési intézmények értékalapú és innovatív fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Az oktatási szakember 2016. szeptember elseje óta vezeti a karitatív szervezet iskola alapítványát, mely főként hátrányos helyzetű településeken tart fenn oktatási intézményeket. A 5 óvodában, 5 általános iskolában és három szakmát adó középiskolában mintegy 2200 gyermek végzi tanulmányait. Emellett az alapítványhoz tartoznak a Szeretetszolgálat fogyatékossággal élő gyerekeket fejlesztő iskolái is, valamint az Információs és Technológiai Minisztériummal közös mintaprogram, a 2020. szeptemberében indult műhelyiskola is. A karitatív szervezet óvodáiban és általános iskoláiban a gyerekek döntő többsége hátrányos helyzetű családból érkezik, több intézményben a tanulók száz százaléka rászorulónak tekinthető. A máltai iskolákban és óvodákban dolgozó pedagógusoknak ezért nem elég csak tanítani, feladataiknak része a gyermekek megerősítése, felemelkedésük segítése. A leszakadó településeken, szegregált környezetben élő óvodások és kisiskolások az otthonról hozott hátrányaik miatt az átlagosnál jóval több figyelmet és törődést igényelnek, a Szeretetszolgálat intézményeiben pedig fontos alapelv, hogy a nehéz körülmények között is gyermekként élhessenek, tanulhassanak, játszhassanak, és kapjanak esélyt a bennük rejlő képességek kibontakoztatására, amihez a pedagógusok kísérleti programokat, innovatív megoldásokat alkalmaznak.

Thaisz Miklós az intézményfenntartó szervezet vezetőjeként végzett munkájában is kiemelten fontos célként tartja szem előtt a gyerekek mindennapos testmozgásra történő nevelését, a mozgás megszerettetését az iskolai, óvodai programokon keresztül, és elkötelezett nagykövete az MDSZ által képviselt elvek, módszerek oktatási rendszerben való meghonosításának.

Gratulálunk Miklósnak a rangos elismeréshez, és további eredményes munkát kívánunk!

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK