A Sport Legyen a Tied! – Vácon járt a program

29852630225_1f7096e273_z (1)

Vác városába látogatott el A Sport Legyen a Tied! programsorozat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által létrehozott és a Magyar Diáksport Szövetség által koordinált program második alkalommal került megrendezésre Vácott. Ez az esemény ősszel a harmadik állomása volt a megyei sportágbemutatókból álló I. pillérnek.

A rendezvényen jelenlegi és volt sportolókból, valamint sportszakemberekből sem volt hiány. Jelenlétükkel megtisztelték az eseményt Vác riói paralimpikonjai: Csonka András olimpiai ezüstérmes asztaliteniszező, Keresztesi Erika, Kálmán Krisztina, Kanyó Zsolt atléták, Szikora Gyula edző, valamint Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok, továbbá Galambos Péter világbajnoki ezüst- és bronzérmes evezős.

Volt szövetségi kapitányokkal is találkozhattak a résztvevő kisdiákok: a rendezvényen megjelent Németh András, Vác női kézilabda csapatának jelenlegi edzője, többszörös magyar és osztrák bajnok mesteredző, aki a magyar női kézilabda válogatottat három világbajnokságon és két Európa- bajnokságon irányította és 2005-ben világbajnoki ezüstérmet nyert, illetve Csank János mesteredző, a Vác VLSE szakmai igazgatója, a magyar labdarúgó válogatott volt szövetségi kapitánya.

Köszöntőt tartott Máthé Vivien, a Magyar Diáksport Szövetség Közép-magyarországi regionális irodájának vezetője (nem utolsó sorban egykori világbajnok öttusázó), aki beszédében kiemelte mekkora öröm számára, hogy Vác város is második alkalommal ad otthont az eseménynek. Külön köszönetet mondott a sport államtitkárságnak a program életre hívásáért, valamint megköszönte a város, a Klebelsberg Központ és a Váci Sport Nonprofit Kft. segítő támogatását is. A diákokat arra buzdította,  hogy minden megjelenő sportágat próbáljanak ki, és amelyik elnyeri tetszésüket, azzal egyesületi keretek között ismerkedjenek tovább, és kezdjenek el aktívan sportolni.

A váci rendezvényen összesen 14 sportág képviseltette magát, a kiemelt bemutatót az asztalitenisz tartotta, így nem csoda, hogy a helyszínen jelen volt Dr. Stocker Miklós, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára is.

Az ingyenesen látogatható megyei eseménysorozat következő állomása 2016. szeptember 27-én Székesfehérvár lesz, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A váci eseményen készült képek erre a linkre kattintva érhetőek el.

A programról bővebben itt.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK