A NETFIT® Spanyolországban

közös hírbeLOGOTI2

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére egyeztető tárgyalások zajlottak a múlt héten Madridban. Az előzetes terveknek megfelelően a spanyol oktatásért, kultúráért és sportért felelős minisztérium sportért felelős államtitkárságának szakértőjével, a fizikai aktivitás-kutató orvoscsoport vezetőjével, dr. Fernando Gutierrezzel folytattak megbeszélést az MDSZ munkatársai.

A kapcsolatfelvétel célja, hogy az MDSZ és a Cooper Intézet által kidolgozott és hazánkban az idei tanévtől bevezetett Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Tesztet (NETFIT®) népszerűsítsük más európai országokban, illetve feltérképezzük hasonló alapelvek mentén építkező fittségi tesztrendszerek más országokban való bevezetésének szándékát, lehetőségeit is.

Dr. Gutierrez üdvözölte az MDSZ kezdeményezését és elmondta, hogy örömmel támogatja a két szervezet közötti hivatalos szakmai kapcsolatok kialakítását. Európából mindezidáig egyedüliként az MDSZ jelezte a spanyolt államigazgatás érintett munkatársai felé, hogy komplex megoldásokkal és know-how-val rendelkezik a szakterületet érintően.

A NETFIT® anyagait az MDSZ átadta Dr. Victoria Ley-nek, a WHO spanyolországi HEPA Focal Point szakértőjének is, aki szintén örömmel vette a kapcsolatfelvételt és reményét fejezte ki a jövőbeni sikeres együttműködésre.

A tárgyalásokon Varga Nóra dr., kommunikációs osztályvezető és Boronyai Zoltán az Iskolai Testnevelés Osztály csoportvezetője képviselte az MDSZ-t.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK