A Hírös városba látogatott A Sport Legyen a Tied! program

A Sport Legyen a Tied! programsorozat május 21-én a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokba érkezett, ahol 11. alkalommal ismét megtelt egy küzdőtér sportágakkal és azok nemzetközi szinten is elismert hazai képviselőivel, így a gyermekek nem csak a sportszerekkel, hanem igazi kiválóságokkal is találkozhattak.

Balogh Gábor, a program koordinációjával megbízott Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke köszöntőjében elmondta:

”Nagyon büszke vagyok arra, hogy az MDSZ ismét olyan programban vállalt szerepet, ami a szervezet többi programjával abszolút összhangban van, hiszen a cél itt sem más, mint megismertetni és megkedveltetni különböző mozgásformákat a gyerekekkel. Ha ez sikerül és a mozgás beépül mindennapjaikba, akkor nagy valószínűséggel egészséges, fitt felnőttekké válnak. A vidám, önfeledt arcok arról árulkodnak, hogy erre jó esélyünk van ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekkel”

Az év elején indított országos program fő célja, hogy minél több gyermekkel megismertesse azokat a sportágakat, amelyek elérhetőek lakóhelyük közelében. A Sport Legyen a Tied! nem csak 20 rendezvényből áll, hiszen az idén januártól előkészített, majd áprilisban útjára indított program három fő pillérre épül.

A kecskemétihez hasonlóan 20 nagyvárosban kerül megrendezésre megyei esemény. A rendezvénysorozat keretében remélhetőleg több tízezer gyermek ismerkedhet meg számos különböző sportággal. A program második elemeként a 2015/16-os tanév őszi félévében több mint 200 további esemény valósul meg köznevelési intézményekben, főként általános iskolákban. A sportágak bemutatása itt különösen fontos, hiszen a helyi aktív és gyermekeket befogadó egyesületek vesznek majd részt ezeken a kisebb méretű, de semmiképp sem kisebb jelentőségű eseményeken.

A Sport Legyen a Tied! program harmadik – és talán a legnagyobb koordinációt igénylő – eleme, hogy több száz iskolában kerülnek kihelyezésre különböző sporteszközök. A szakszövetségek szakértői által összeállított eszközlisták összértéke 500 millió forint.

A program kettős célú: elsősorban elősegíti, hogy a gyermekek mozgásban gazdag életmódot folytathassanak, másodsorban pedig közelebb hozza őket azokhoz a sportszervezetekhez, amelyek hosszú távon biztosítják a sportolási lehetőségeiket. A Sport Legyen a Tied! programsorozat eredményeként várhatóan növekszik majd az egyesületi, szervezett keretek között sportoló gyermekek száma, ezáltal pedig bővül a sportágak utánpótlás bázisa.

A megyei eseménysorozat május 26-án Érden, az Érd Arénában folytatódik, május 29-én pedig Debrecenbe látogat. Június 3-án – a tanévben utolsóként – a veszprémi sportegyesületeké lesz a lehetőség. A rendezvények bárki számára ingyenesen látogathatóak az adott napon 12 és 16 óra között. Az érdeklődők bővebben a www.asportlegyenatied.hu oldalon tájékozódhatnak.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK