A diáksport lenne az egyik legnagyobb nyertese az atlétikai világbajnokság hazai rendezésének

A Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor is kiáll a 2023-as atlétikai világbajnokság hazai megrendezése mellett. A Baji Balázs VB-bronzérmes gátfutó által indított közösségi kampányhoz már több mint húszezren csatlakoztak, köztük klasszis sportolók, közéleti személyiségek, a Nemzet Sportolói és több sportág hazai szövetsége egyaránt.

„A hazai atlétika VB megrendezését egyrészt mint egykori élsportoló támogatom, hiszen nekem is megadatott 1999-ben, hogy a budapesti öttusa VB-n nyerhettem aranyérmet a Margitszigeten. Máig bennem él a fantasztikus hazai közönség biztatásának élménye, kívánom minden sporttársamnak, hogy ezt megtapasztalja.

A támogatásom ugyanakkor a diáksport érdekeit is képviseli, mert hiszem, hogy az atlétikai VB hazai rendezésének és az új atlétikai centrum felépítésének a diáksport lenne az egyik legnagyobb nyertese. Az atlétika a Diákolimpia® legnépszerűbb sportága, amelyre évek óta több mint százhúszezer nevezés érkezik, és amely az összes sportági nevezésünknek több mint 40%-a! A legnagyobb létszámú országos döntőnk is ehhez a sportághoz kapcsolódik, a különböző korcsoportok egy héten át küzdenek az Atlétika Diákolimpia® bajnoki címekért. Az új létesítmény egyrészt kiváló edzőközpontja lehet az ifjú atlétáknak, másrészt fantasztikus élmény számukra, ha a sportág hazai otthonában versenyezhetnének az országos döntőn. Az utánpótlás szempontjából pedig ne feledjük, hogy egy hazai rendezésű világverseny mindig ráirányítja a figyelmet az adott sportágra, így az atlétika is biztosan rengeteg új utánpótlás sportolót nyerne a világbajnokság megrendezésével.”

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK