A „Diákatlétika ünnepe” rendezvénysorozat – Székesfehérvár

A „Diákatlétika Ünnepe” Székesfehérváron – 2017. május 24–28.

Helyszín: Székesfehérváron, Regionális Atlétikai Központ

Az ötnapos versenysorozat programja:

  • május 24.: II. korcsoport, többpróba egyéni és csapatverseny
  • május 25.: IV. korcsoport, egyéni verseny
  • május 26.: IV. korcsoport, többpróba egyéni és csapatverseny
  • május 27–28.: V. és VI. korcsoport, egyéni verseny

Szervező: Magyar Diáksport Szövetség

Hamarosan mintegy 2500 sportoló gyermektől és az őket buzdító szurkolóktól lesz hangos a Székesfehérvár nagy múltú városrésze, a Bregyó. A 2014-ben átadott Regionális Atlétikai Központ a Diákolimpia® küzdelmei mellett otthont adott már a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjnak, és a felnőtt Országos Bajnokságnak is. Aki erre a pályára lép, joggal érezheti magát a Kárpátok Usain Boltjának.

Annyira sokrétű és változatos a versenyprogram – korcsoportonként eltérő versenyszámok, egyéni és csapatos megmérettetések, futóváltók –, hogy egy ilyen rövid beharangozóban lehetetlen minden lényeges mozzanatra kitérni. A Diákolimpia® weboldalán megtalálható programfüzetek tartalmazzák minden döntőbe jutott versenyző és iskolai csapat megyei döntőn elért eredményét – érdemes böngészni őket, némelyik egészen meghökkentő. Az ezernyi érdekesség közül most csak a többpróba csapatversenyeit emeljük ki. A II. korcsoportban 60 m-es síkfutásban, távolugrásban, kislabdahajításban és 4 × 100 méteres váltófutásban mérik össze erejüket a 6 fős iskolai csapatok. Tavaly a fiúknál és a lányoknál is a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola csapata lett a bajnok. Büszke lehet minden kiskunfélegyházi, hiszen idén az egy évvel fiatalabb gyerekek is ki tudták harcolni a döntőbe jutást mindkét nemben, ráadásul a megyei eredményeik alapján esélyük lehet a bajnoki cím megvédésére is.

A IV. korcsoportban már mások a versenyszámok: 100 m-es síkfutás, 800 m-es síkfutás, távolugrás, súlylökés (fiúk 4 kg, leányok 3 kg), kislabdahajítás. Itt is kiélezett küzdelem várható, hiszen a tavalyi bajnok iskolák (fiúknál: Kőkúti Általános Iskola, Tata; lányoknál: Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola Dózsa György Sportiskolai Általános Iskolája, Tatabánya) ismét képviseltetik magukat a döntőben, ahol azonban olyan ellenfelek várnak rájuk, mint a már említett kiskunfélegyházi iskola 14 évesekből álló alakulata.

Érdemes tehát kilátogatni a „Diákatlétika Ünnepé”-re, ahol versenyzőt és szurkolót egyaránt magával ragad a színes, izgalmas, sportos forgatag.

A szervezők nevében ezúton is köszönjük Székesfehérvár városának, illetve dr. Cser-Palkovics András polgármester úrnak a sokrétű és hathatós támogatást!

Az eredmények élőben követhetőek:

II. korcsoport többpróba

Fiúk

Leányok

IV. korcsoport egyéni pályabajnokság

IV. korcsoport többpróba

Fiúk

Leányok

V., VI. korcsoport egyéni pályabajnokság

V. korcsoport fiú

V. korcsoport leány

VI. korcsoport fiú

VI. korcsoport leány

Eredmények

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK