A Cívis Városban is gyermekektől zengett a csarnok

A Sport Legyen a Tied! program 13. állomásához érkezett, a debreceni Oláh Gábor úti csarnokban megrendezett eseményen ismét több száz gyermek vehetett részt. Az ingyenesen látogatható program hozzásegíti a gyermekeket ahhoz, hogy minél több sportágat megismerhessenek és – a rendezvények legfontosabb elemeként – ki is próbálhassák azokat. A csarnok küzdőterén labdajátékokat, küzdősportokat és különféle egyéni sportágakat tesztelhettek a diákok. Az ünnepélyes megnyitó keretében a rendezvényt Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki üdvözölte, hogy a megye számos pontjáról, nem csak a városból érkeztek diákok az eseményre. Bizakodását fejezte ki, hogy a megyei közgyűlés által is támogatott sportegyesületek remélhetőleg szép számmal fogadhatnak majd be tagjaik körébe frissen igazoló gyermekeket.

A Sport Legyen a Tied! programsorozat ezzel az eseménnyel már több, mint 7000 gyermeket ért el, de a megyei események csak egy fejezete a teljes programnak, hiszen a 2015/16-os tanév első félévében több mint 200 további bemutató esemény kerül megrendezésre általános iskolákban. A sportágaknak tehát a jövőben is lehetősége nyílik az interaktív bemutatkozásra, de a program ezen szakaszában már közvetlenül az iskolákban. Fontos, hogy a gyermekeknek legyen választási lehetősége, a lehető legtöbb sportág a lehető legnagyobb területet lefedje, ezáltal is megfelelő motivációt és alternatívát kínáljon a mozogni vágyó gyermekeknek. A program harmadik pillére, az összesen 500 millió forint értékben megvalósuló sportszer kihelyezés is ezt a célt szolgálja. Az iskolák elérésekor kiemelt cél, hogy minden térség és minden járás azonos érintettséggel szerepeljen a programban, melynek várhatóan a következő tanévben is lesz folytatása.
A megyei eseménysorozat első üteme június 3-án zárul a Veszprém Arénában, a rendezvény 12 és 16 óra között díjmentesen látogatható. A nyári szünetet követően Győr városa ad majd otthont a következő eseménynek. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága hívta életre és a Magyar Diáksport Szövetség koordinációjával zajlik. Bővebben a www.asportlegyenatied.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK