24 óra szabadidősport Salgótarjánban

DSCF1318

A Nógrád Megyei Diáksport Tanács beszámolója:

2014. október 4-én rendeztük meg a „Mozogjunk együtt 24 órát” című programunkat, melyet az időjárási viszonyok miatt kétszer is el kellett halasztani.

Az esemény keretében a Salgótarjáni Általános Iskola tagiskoláiból 103 tanuló (fiúk, lányok vegyesen) vágott neki a túrának, amely a folyamatos emelkedő miatt eléggé megterhelte a társaságot. A túra során rengeteg vaddisznó nyomot, túrást láttunk, de a hangos társaság elriasztotta a vadakat, így élőben nem találkoztunk velük. Kisebb pihenőket tartva, felmászva a vadászok vadlesére elértük úti célunkat, ahonnan aztán visszagyalogoltunk az iskolához.

Itt kialakítottuk a csapatokat és megkezdődött a maratoni labdarúgás. Aki éppen nem volt pályán az vagy asztaliteniszezett a kis teremben, vagy pedig íjászkodott az iskola udvarán.

Amikor már kezdett esteledni, az udvari program befejeződött, a tornateremben zajlottak az ádáz csaták eleinte 10 perces sorcserékkel, majd hajnal 3-tól már 20 perces cserékkel, ugyanis egyre nehezebben ébredeztek a kisteremben kialakított pihenőhelyen a gyerekek. 5 óra után pedig már módosítani kellett a rendet, miszerint azok lépnek pályára a két csapatból, akik még ébren tudnak maradni, illetve mozogni tudnak.

Reggel nyolckor lejárt a 24 óra, és mindenki (a felnőttek is) eléggé elgyötörten ment haza pihenni. A gyerekek és a szülők reakciójából tudjuk, hogy másnap ki sem lehetett robbantani őket az ágyból, gyakorlatilag átaludták a vasárnapot, de még hétfőn, iskolából hazaérve is egyből az ágyba estek jónéhányan. A fáradtság ellenére azonban a gyerekeknek óriási élmény volt, nagyon élvezték és várják a folytatást.

S bár nem volt jelentősége, mert a mozgás öröme volt a cél, a mérkőzést 173-158-ra a mez nélküli csapat nyerte a zöldek ellen.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK