Tatabányára látogattak a sportágak!

17364556736_7839787361_k

A Sport Legyen a Tied! programsorozat megyei rendezvényeinek sorában a tatabányai Földi Imre Sportcsarnok következett. Hasonlóan az előző 5 rendezvényhez az általános iskolás gyermekek számára ezen a helyszínen is 2 órás elfoglaltságot kínáltak a sportágak.

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár kiemelte, a kormányzat célja, hogy 2018-ra legalább 500 000 iskolás korú magyar gyermek sportoljon rendszeresen, egyesületi színekben. A program létrehozásával ez a cél elérhetővé válik, a gyermekek országszerte több, mint 400 egyesülettel vagy sportági képviselettel találkozhatnak. A program a nyári szünetet követően is folytatódik, az ország 230 iskolájában lesznek majd további sportági bemutatók.

Schmidt Csaba, Tatabánya megyei jogú város polgármestere elmondta, hogy a kormányzattal közösen több létesítmény fejlesztését is elhatározták, és reméli, hogy a jövőben a program már az új, multifunkciós városi sportcsarnokba tér vissza. A város sportélete mindig is meghatározó volt, több olimpiai bajnok mondhatja szülővárosának Tatabányát.

Április elején, a program indításakor Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár felkérte Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozót, hogy legyen a program követe, így Éva most saját szülővárosában láthatta vendégül a több mint ezer gyermeket és a 15 sportágat.

Balogh Gábor, a program koordinációjával megbízott Magyar Diáksport Szövetség elnöke hangsúlyozta, a programsorozat remek lehetőség a gyermekek számára, hogy egy helyszínen megismerkedjenek olyan sportágakkal is, melyek iskolai környezetben nem elérhetőek számukra.

Az esemény igazi különlegessége volt, hogy a megnyitón részt vett Földi Imre, az 1972-es müncheni olimpia súlyemelő bajnoka, a csarnok névadója is.

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK