Köszöntő

balogh-gabor

Tisztelt pedagógusok, szakemberek és érdeklődők!

A Magyar Diáksport Szövetség 2014-ben rendezte meg először a HIPE névre keresztelt, nemzetközi részvétellel zajló szakmai konferenciáját, mellyel nem titkolt célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet napjaink egyik legégetőbb problémájára: a mozgásszegény életmód rohamos terjedésére.

Két éve – a T.E.S.I. projekthez kapcsolódóan – a szakmai találkozó középpontjába az iskolai testnevelés stratégiai és szakmódszertani fejlesztését, a tanulók fizikai fittségének mérését és az iskolai sport általi önkéntességet és társadalmi befogadást állítottuk. Az Amerikai Egyesület Államokból, számos európai országból, illetve hazánkból érkező vendégeink pozitív visszajelzései után nem is lehetett kérdés, hogy 2016-ban ismét sort kerítünk a HIPE konferenciára.

Ennek szakmai apropóját az adja, hogy az elmúlt két évben a Magyar Diáksport Szövetség – Magyarországon egyedüliként – három sportcélú ERASMUS+ projekt gazdája is lett, Európában egyedülálló módon megalkotta a magyar kormány által nemrégiben elfogadott T.E.S.I. 2020 stratégiát, és hamarosan megkezdheti a következő négyéves időszakra szóló újabb kiemelt projektjeit.

Konferenciánk − az egészségvédő testmozgás, a HEPA koncepcióján keresztül − ezúttal arra fókuszál, hogy miként lehet az egészséges életvezetést kiemelten kezelni az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciák között, és ezt hogyan képes támogatni összeurópai szinten a minőségi testnevelés-oktatás és képzés. A találkozón a Magyar Diáksport Szövetség és partnerei bemutatják – többek között − SHA P.E. című ERASMUS+ projektjük eredményeit, fejlesztéseit, és bemutatásra kerül a T.E.S.I 2.0. projekt szakmai tartalma is.

Bízom abban, hogy személyes jelenlétükkel minél többen tisztelik meg szakmai eseményünket azzal, hogy elfogadják meghívásunkat.

alairas_BaloghGabor

Balogh Gábor
elnök
Magyar Diáksport Szövetség