45 4

A Sport Legyen a Tied! – Eseménybeszámolók

 

TSD_7050

Több száz gyermek vehette birtokba a váci sportcsarnokot

Hat rendkívül sikeres rendezvény után Pest megyébe, a váci sportcsarnokba látogatott el A Sport Legyen a Tied! programsorozat. A 12 órakor kezdődő eseményt a programot életre hívó Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság államtitkára, dr. Simicskó István nyitotta meg. A rövid beszédeket követően azonnal több száz gyermek vehette birtokába a csarnok küzdőterét, melyre 20 sportág képviselete rendezkedett be. A legkülönfélébb eszközök kíváló lehetőséget biztosítottak arra, hogy az általános iskolások két órán keresztül tartalmas programon vegyenek részt. A vívók elektromos találatjelzővel tesztelték a gyermekek reakcióidejét, az ökölvívókkal tényleg igazi ringbe szállhattak az arra vállalkozók, a vízilabdások pedig egy érdekes teszttel hívták fel magukra a figyelmet. A sportcsarnok pályáján a labdajátékok is jól megfértek egymás mellett, a labdarúgók képviseletében Csank János edzőtől kérdezhettek a gyermekek. A Magyar Diáksport Szövetség – a program koordinációjával megbízott szervezet – standjánál pedig kedvenc sportáguk kitűzőjét készíthették el az iskolások. Az eddig minden állomáson osztatlan sikerű kajak-kenu standon a legmodernebb technikával felszerelt ergometeres gépekkel lehetett versenyezni, miközben a sportág olimpiai-, és világbajnoka, Dónusz Éva mesélt váci gyermekkori élményeiről.

“A 70-es években bátyám iskolai toborzás révén került be a Váci Hajó SE kajak-kenu szakosztályába. Ő olyan élményekkel gazdagodott, amit én is szerettem volna átélni. A szüleim nem nagyon akartak engedni, mert féltettek a nyílt víztől, de a testvérem edzője addig rágta a fülüket, hogy végül engem is elengedtek az edzésekre. Az edzőm annyira elhivatott volt a gyermekek és az utánpótlás iránt, hogy szinte egész életét erre tette fel. Szerencsére jó időben voltunk jó helyen akkoriban, így ragadtunk meg a sportágban. 19 éves koromban az ifi korosztályt elhagyva kerültem az Újpesti-Dózsába, Fábiánné Rozsnyói Kati nénihez, majd ‘93 után Angyal Zoltánnal értem el a világbajnoki aranyamat. A pályafutásom után lettem a serdülő válogatott szakmai irányítója, így én is fiatalokkal kezdtem el foglalkozni, majd a serdülő válogatottat is vezettem. Néhány évet ugyan kihagytam amikor gyermekeim megszülettek, idén január óta azonban a szövetség szakmai csoportjában ismét a gyermek korosztályokkal foglalkozom.

Azt gondolom, hogy egyre több a lehetőség a gyermekek számára a szabadidő eltöltésére, így nem egyszerű őket bevonni a sportba. Nekünk szerencsénk van, hiszen a kajak-kenu sport piramisának stabil alapja van, nagyon sokan indulnak utánpótlás versenyeinken. A szövetség új kampánya is sokat segít, de a helyi egyesületek is mindent megtesznek azért, hogy legyen kinek edzést tartani. Vácon az egyik legnépszerűbb egyéni sportág a kajak-kenu, de ehhez természetesen a hagyományok is hozzájárulnak. Hesz Mihály, Gyulay Zsolt és jómagam vagyunk Vác olimpiai bajnokai, akik itt kezdték anno pályafutásukat. Jelenleg a Váci Vasutas SE képviselője, Csernák Petra utánpótlás edzőként 30 fős csoportot visz – ez hatalmas munka – mellyel sokat tesz a sportágunkért, testvére, Csernák Edina pedig marathon szakágban ért el komoly sikereket. “

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el. 

TSD_6893

Tatabányára látogattak a sportágak!

A Sport Legyen a Tied! programsorozat megyei rendezvényeinek sorában a tatabányai Földi Imre Sportcsarnok következett. Hasonlóan az előző 5 rendezvényhez az általános iskolás gyermekek számára ezen a helyszínen is 2 órás elfoglaltságot kínáltak a sportágak.

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár kiemelte, a kormányzat célja, hogy 2018-ra legalább 500 000 iskolás korú magyar gyermek sportoljon rendszeresen, egyesületi színekben. A program létrehozásával ez a cél elérhetővé válik, a gyermekek országszerte több, mint 400 egyesülettel vagy sportági képviselettel találkozhatnak. A program a nyári szünetet követően is folytatódik, az ország 230 iskolájában lesznek majd további sportági bemutatók.

Schmidt Csaba, Tatabánya megyei jogú város polgármestere elmondta, hogy a kormányzattal közösen több létesítmény fejlesztését is elhatározták, és reméli, hogy a jövőben a program már az új, multifunkciós városi sportcsarnokba tér vissza. A város sportélete mindig is meghatározó volt, több olimpiai bajnok mondhatja szülővárosának Tatabányát.

Április elején, a program indításakor Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár felkérte Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozót, hogy legyen a program követe, így Éva most saját szülővárosában láthatta vendégül a több mint ezer gyermeket és a 15 sportágat.

Balogh Gábor, a program koordinációjával megbízott Magyar Diáksport Szövetség elnöke hangsúlyozta, a programsorozat remek lehetőség a gyermekek számára, hogy egy helyszínen megismerkedjenek olyan sportágakkal is, melyek iskolai környezetben nem elérhetőek számukra.

Az esemény igazi különlegessége volt, hogy a megnyitón részt vett Földi Imre, az 1972-es müncheni olimpia súlyemelő bajnoka, a csarnok névadója is.

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el.

TSD_5780

Ezúttal Salgótarjánba látogatott A Sport Legyen a Tied! programsorozat

A salgótarjáni Városi Sportcsarnokban rendezett, ismét vidám hangulatban zajló eseményen az öt helyi és megyei tankerületből érkezett több mint hatszáz gyermek próbálhatta ki magát 15 különböző sportágban, valamint kaphatott tájékoztatást a városi és megyei sportegyesületek képviselőitől. A régióban kiemelt jelentőségű kerékpársport, tájfutás és triatlon külön standdal képviseltette magát, és a délutáni órákban rövid bemutatót is tartott a résztvevő gyermekek legnagyobb örömére. A 9 éves Erika Szűgyről érkezett a rendezvényre és az összes jelenlevő sportág kipróbálása után már szinte biztos benne, hogy kajakos szeretne lenni. Fenyvesi Csilla, a helyi Gyermekkert Óvoda huszonkét nagycsoportosával látogatott a sportcsarnokba, mert fontosnak tartja, hogy a gyermekek minél kisebb korukban megismerjék a különböző sportágakat és ezen a rendezvényen ráadásul különleges élményben is részük lehet, hiszen találkozhatnak profi sportolókkal, akik személyesen oszthatják meg velük sportélményeiket.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), – mint a program koordinációjával megbízott szervezet – képviseletében a világ- és Európa bajnok öttusázó Máthé Vivien megnyitó beszédében kiemelte, hogy a Sport Legyen a Tied! rendezvénysorozat kítűnő lehetőség a gyermekek számára, hogy megtalálják és megkedveljék azt a sportágat, amiben talán még élsportólók is lehetnek. Egyúttal lehetőségük nyílik arra, hogy megismerjék a lakóhelyük közelében működő sportegyesületeket is, elhatározásuk esetén pedig bővítsék az adott sportág utánpótlásbázisát. Székyné dr. Sztrémi Melinda, a KLIK Salgótarjáni Tankerülete igazgatójának elmondása szerint nagyon fontos társadalmi feladatot látnak el az MDSZ által rendezett Diákolimpia® versenysorozatok is.

Az Emberi Erőforrások Minisztréiuma Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával életre keltett programsorozat jövő héten szerdán, április 29-én Tatabányára látogat, ahol a Földi Imre Sportcsarnokban 12h és 16h között várják az érdeklődő gyerekeket, szülőket és kísérőiket. Az ingyenes rendezvényről bővebben a www.asportlegyenatied.hu weboldalon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el.

TSD_5654

Miskolcra érkezett a Sport Legyen A Tied! program

Negyedik, rendkívül népszerű állomásán van túl az Emberi Erőforrások Minisztréiuma Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával életre keltett programsorozat, mely része a Nemzeti Sportfejlesztés hosszútávú programjának.

A miskolci Generali Arénában megrendezett eseményen több mint 1500 gyermek választahatott magának a megjelent sportágak közül. Egytől-egyig helyi egyesületek vagy sportági képviseletek segítik a bemutatók lebonyolítását, így elmondható, hogy jó kezekbe kerülnek a mozogni vágyó iskolások. A program keretében nem csak a városban élők, hanem a megye különböző településeiről is érkezhettek gyermekek. Az eseményen ismét több sportkíválóság volt jelen, akik hiteles arcai saját sportáguknak és személyesen tudták elmesélni útjukat a nevelőegyesületüktől az országos bajnoki címig, vagy akár az olimpiáig.

A városi diáksport életről Diczházi Monikát, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség főtitkárát kérdeztük.

“Nagy büszekség számunkra, hogy minden felmenő rendszerű Diákolimpia® versenyt megrendezünk a városban, de a csapatsportokban amatőr versenyeket is lebonyolítunk, ahol több száz résztvevő indul évről-évre. Szerencsések vagyunk, hiszen minden évben ellátogat hozzánk egy-egy országos döntő vagy összevont Diákolimpia®, így az ország minden tájáról érkeznek hozzánk vendég sportolók.

Fontos megjegyeznünk, hogy már a legkisebbeknél is elkezdjük a sportok bemutatását, hiszen több sportágban Ovi-Olimpia eseményeket is szervezünk. Annak érdekében, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, az alsó tagozatos diákok részére tavasszal Csoki Futást, télen pedig terematlétikát bonyolítunk le. Látható, hogy rengeteg sportos – az országban egyedülálló – programot kínálunk óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt.

A minden hónapban meghirdetett, hivatalos túravezetővel szervezett bükki gyalogtúrák mellett, évtizedekre visszanyúló hagyomány a Miskolc Város napján megrendezésre kerülő utcai futóverseny. A váltó jellegéből fakadóan rendkívül népszerű, a városi általános és középiskolások szép számban vesznek részt rajta. Szövetségünk munkáját egy közel 20 főből álló önkéntes csapat segíti, nélkülük és az Önkormányzat támogatása nélkül egy rendezvény vagy verseny sem jöhetne létre. Bízom benne, hogy a Sport Legyen a Tied! program még több gyermeket mozgat meg és rendezványeinken ennek hatására is növekedni fog a résztvevői létszám.”

Ezen a héten szerdán Salgótarjánba látogat a Magyar Diáksport Szövetség koordinációjával zajló program, ahol több mint 15 sportág képviselete várja a diákokat a Városi Sportcsarnokban. A rendezvény ingyenes, 12h és 16h között várja a látogatókat. Az érdeklődők bővebben a www.asportlegyenatied.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el.

TSD_5357

A Sport legyen a Tied! – Nyíregyháza volt a következő állomás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által életre hívott, sportágakat népszerűsítő programsorozatnak Nyíregyházán a Bujtosi Szabadidő Csarnok adott otthont. A rendezvényt Dr.Zsilinszky László, az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese nyitotta meg. A program koordinációjával megbízott Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) részéről Dr. Molnár László szakmai igazgató köszöntötte a kilátogató több mint 800 gyermeket, testnevelőiket illetve a sportágak képviselőit. Beszédében hangsúlyozta, hogy ezzel a rendezvénnyel nem ér véget Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a program, hiszen iskolai színtéren – mint ahogyan minden más megyében is – folytatódnak a bemutatók, illetve megvalósul a sporteszközök kihelyezése is. Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke arra bíztatta a gyereket, hogy ne fogják vissza magukat és hangosan buzdítsák egymást a különböző sportágak kipróbálása közben. A szervezetten érkező iskolások az előző két helyszínhez hasonlóan berendezett nyíregyházi csarnok méretéből fakadóan még nagyobb terük volt, ami főleg a labdajátékok esetében számított sokat. A Kodály Zoltán általános iskola intézményvezetője, Baloghné Németh Szilvia elmondta, fontosnak érezte, hogy tanulóival meglátogassa a rendezvényt, mert annak ellenére, hogy zenei iskolát vezet, nagy hangsúlyt fektet a gyerekek sportolási lehetőségeinek biztosítására. Intézményük egyedülálló abban, hogy úszásra 8 évfolyamon keresztül van lehetősége minden tanulónak heti rendszerességgel és megtanulják mind a 4 úszásnemet. A kajak-kenu sport Nyíregyházára is igazi példaképet delegált, Vereczkei Ákos olimpiai- és világbajnok kajakozóval mérhették össze tudásukat a legbátrabbak az ergométer segítségével, majd lehetőségük nyílt egy autogram begyűjtésére is. Ákos beavatta a diákokat a kajakozás kulisszatitkaiba, elmondta, hogy sportága egyaránt erősít testet és lelket, illetve a fiúkat azzal bíztatta, hogy a legcsinosabb lányok mindig a vízpartokon vannak. A pást egyik leglelkesebb vívója a 11 éves kerekesszékes Marcsek Attila volt, aki nővére hatására szeretett bele a sportágba és immár egy éve az NYVSC igazolt versenyzőként célja mi más is lehetne, mint az olimpiai győzelem. A Sport Legyen A Tied! program idén minden megyébe ellátogat, a tervek szerint 20 helyszínen, 20 sportággal több tízezer gyermeket mozgat meg. Április 21-én Miskolc, majd 22-én Salgótarján sportcsarnoka következik a sorban. A programról bővebben a www.asportlegyenatied.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el.

DSC_4996

Szekszárdra érkezett A Sport Legyen A Tied!

Tolna megye székhelyén, Szekszárdon folytatódott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által életre hívott, sportágakat népszerűsítő programsorozat.

A rendezvény fő célja, hogy az általános iskolások részére egyszerre, egy helyen tartsanak minél több sportági bemutatót, hiszen így a gyermekek sokkal könnyebben megtalálhatják a számukra legszimpatikusabbat. Szekszárd városi sportcsarnokában összesen 20 sportág képviselete mutatta be, hogy a gyermekek milyen mozgásformákkal, feladatokkal találkozhatnak edzéseiken. A labdajátékok területe volt a legnépszerűbb, mindenki megtanulhatta a röplabdában ismert kosárérintést, a kézilabda testcseleit, a labdarúgás rúgó- illetve a kosárlabda dobótechnikáit. A küzdősportokat is nagy érdeklődés övezte, hiszen sok gyermek nem találkozott még tatamival és nem tapasztalta milyen egy judo ruha (judo gí) fogása, de érdeklődéssel próbálgatták a víváshoz használt eszközöket is. A helyi asztalitenisz klub is sok-sok gyermeket mozgatott meg egy különleges adogatógéppel, amely a leggyorsabbakat is komoly próba elé állította.

A város sportéletéről Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője a következőket mondta:

“Szekszárdon hagyományosan erősek a csapatsportágak, így a városvezetés az elmúlt néhány évben kiemelt figyelmet fordított a sportlétesítmények fejlesztésére. 2009-ben megépült két kisebb és egy nagy füves focipálya, majd ezt követte egy szabvány méretű 8 sávos atlétikai pálya. Legújabb fejlesztéseink közé tartozik a sportcsarnok mellett elhelyezkedő fürdő, melyben helyet kapott egy úszómedence is. Ezt tovább fogjuk bővíteni egy új fedett uszodával. A nagy területen elterülő sportlétesítmények remek alapot adnak arra, hogy az utánpótlás bázist szélesítsük és ezáltal akár új sportágak megjelenését is támogassuk. Nem régóta már nálunk is lehet amerikai focizni, ami rendkívül népszerű játéknak bizonyul. Célunk, hogy a már hagyományos, sikeres sportrendezvények – Borvidék Félmaraton, Gemenc Nagydíj, SporTolna Triatlon Fesztivál – mellé újakat is szervezzünk, ennek egyik remek példája a Sport Legyen A Tied! program.”

A Sport Legyen A Tied! program idén minden megyébe ellátogat, a tervek szerint 20 helyszínen, több tízezer gyermeket mozgat meg. Április 20-án Nyíregyházára látogatnak a sportágak, majd pedig Miskolc és Salgótarján következik a sorban. A programról bővebben a www.asportlegyenatied.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el.

 

DSC_4525

Pécsett debütált A Sport Legyen a Tied! program

Az esemény megnyitóján Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár, Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Nagy Csaba, a Baranya megyei közgyűlés elnöke, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntötte a Lauber Dezső Sportcsarnokba kilátogató több, mint 1000 gyermeket és kísérőiket. A rendezvényen a hazai sportélet korábbi és jelenlegi kiválóságai is kivették részüket sportágaik népszerűsítésében a tanulók legnagyobb örömére, hiszen így a különböző mozgásformák kipróbálása mellett lehetőségük nyílt néhány értékes autogram begyűjtésére is olimpiai-, világ- és Európa bajnokoktól. Az 5 órás, ingyenes programra a megye számos településéről, valamint a megyeszékhelyről szervezett formában, folyamatosan érkeztek az általános iskolások. A sportágak különböző módokon, kreatív eszközökkel igyekezték megmutatni a leginkább rájuk jellemző sajátosságot, áthidalva hogy minderre egy sportcsarnokban kijelölt területen volt lehetőség. Az MDSZ jóvoltából a Diákolimpia® standjánál a sportágak kipróbálása után a gyerekek saját maguk készíthették el kedvenc sportjuk, vagy a program logóját ábrázoló kitűzőjüket, mellyel az élmény mellett egy kis emléket is vihettek magukkal a mai eseményről.

A program a Nemzeti Sportfejlesztés projekt keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának kezdeményezésére és finanszírozásával a Magyar Diáksport Szövetség koordinálásával zajlik, melyben egyes kiemelt sportágak és látvány-csapatsportok országos sportági szakszövetségei közreműködésével sportágakat bemutató, népszerűsítő események valósulnak meg országosan. Ennek során 20 megyei kiemelt esemény és közel 200 helyi (iskolai) rendezvény lesz 2015-ben.

A kezdeményezés fő célja, hogy minél több tanuló ismerhesse meg az érintett sportágakat, valamint a lakóhelye közelében működő sportegyesületeket és ezáltal bővüljön ezen sportágak utánpótlás-bázisa, melyhez hozzájárul az is, hogy az országos sportági szakszövetségek térítésmentesen helyeznek ki sportág-specifikus eszközöket a programban résztvevő iskolák számára, elősegítve ezzel a mindennapos testnevelés céljainak megvalósulását is.

Minden megye egy-egy sportlétesítményében több mint 20 sportág (kézilabda, kosárlabda, asztalitenisz, atlétika, judo, röplabda, tenisz, torna, vívás, tollaslabda, labdarúgás, jégkorong, vízilabda, birkózás, evezés, kajak-kenu, kerékpár, korcsolya, ökölvívás, öttusa, sportlövészet, úszás) egy időben tart bemutató eseményt, mely mellett megjelennek az adott város környezetében fellelhető további egyesületek is. Ezek a sportági bemutatók 2015. április – május között valósulnak meg, részletes program és az események beszámolója megtalálható a www.asportlegyenatied.hu honlapon.

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el.

 

 

 • Egyéb hírek

  TáncSport Diákolimpia® Országos Döntő

  |

  TáncSport Diákolimpia® Országos Döntő A 2016/2017. tanévben újra megrendezésre került a TáncSport Diákolimpia®, amelynek a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnok adott otthont 2017. március 19-én. Az aznapi elővesenyekkel együtt 50 iskola 609 tanulója mérette meg magát a meghirdetésre került kategóriákban. A verseny Sági István – a Magyar TáncSport Szakszövetség elnökének – köszöntőjével kezdődött. A […]

  Lezajlott a Diákolimpia® Játékos Sportverseny döntő Egerben

  |

  2017 március 25-én rendezték meg a 2016/2017. tanévi Diákolimpia® Játékos sportversenyének országos döntőjét, amelynek idén Eger adott otthont. A verseny során az I-II. korcsoportban a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak. A Diákolimpia® idén ünnepli a 30 éves jubileumát.  A Diákolimpia® Játékos sportverseny a legfiatalabb iskolás korosztálynak szól, és a sport játékos […]

  Triplázni fog a budapesti Újlak utcai suli?

  |

  JÁTÉKOS SPORTVERSENY DIÁKOLIMPIA® ORSZÁGOS DÖNTŐ – EGER Helyszín: Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok Időpont: 2017. március 24–26. (péntek-vasárnap) Szervező: Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület Versenybe nevező csapatok száma: 287 A döntőbe jutott csapatok: Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és […]

  „B” kategóriás Kosárlabda Diákolimpia® – Nyilvános sorsolás

  |

  A „B” kategóriás Kosárlabda Diákolimpia® országos döntője 2017. április 07–09. között Pécsen kerül megrendezésre. A verseny rendezője a Baranya Megyei Diáksport Tanács. Összesen több mint 170 csapat kezdte el ősszel a küzdelmeket, akik közül csak a legjobbak jutottak el a döntőig. A leányoknál 16, míg a fiúknál 20 résztvevővel kerül lebonyolításra a verseny, akik négyfős […]

  Úszás Diákolimpia® Országos Döntő – Debrecen

  |

  Az idei évben Debrecen városa ad otthont az I., II. korcsoportos és a „B” kategória III., IV. és VI. korcsoportos Úszás Diákolimpia® Országos Döntőjének. A diákolimpikon úszók 2017. március 18-19-én találkoznak a Debrecen Városi Sportuszodában, hogy nemes küzdelemben döntsék el a bajnoki címek és a további helyezések sorsát. Debrecen igazi sportváros. Kiváló sportlétesítményekkel rendelkezik, és […]

  „B” kategóriás Kézilabda Diákolimpia® – Nyilvános sorsolás

  |

  A „B” kategóriás Kézilabda Diákolimpia® országos döntője 2017. március 31. és április 02. között Nyíregyházán kerül megrendezésre. A verseny rendezője a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület.   Összesen több mint 130 csapat kezdte el ősszel a küzdelmeket, akik közül csak a legjobbak jutottak el a döntőig. A leányoknál és a fiúknál is 16 résztvevővel […]

  Fittebb vagy, mint egy iskolás? – rendhagyó NETFIT® mérést tartott az MDSZ

  |

  A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) rendhagyó módon mutatta be a NETFIT® legutóbbi tanévi országos méréseinek eredményeit. Húsz iskolás mellett az Australian Open junior győztes teniszezője, Piros Zsombor is belekóstolt a tesztekbe, és a hazai média állócsillaga, Kasza Tibi is beszámolt a testnevelés órák emlékeiről. A Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola húsz diákja korántsem egy átlagos […]

  Monor és Őcsény nyerte a Szellemi Diákolimpia® döntőjét

  |

  Március 11-én, szombaton délelőtt Tatán, az Olimpiai Edzőtábor dr. Csanádi Árpádról elnevezett dísztermében került sor a dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoportos (középiskolások) országos döntőjére. A zsűri elnöke Martinek János, kétszeres olimpiai bajnok öttusázó; a tagjai dr. Jakabházyné Mező Mária, a MOA tiszteletbeli főtitkára; dr. Szabó Lajos, a MOA Tanács tagja, a Magyar Olimpiai […]

  Mező Ferenc – Szellemi Diákolimpia® Országos Döntő

  |

  A tavalyi évhez hasonlóan idén is Tatán kerül megrendezésre a Mező Ferenc – Szellemi Diákolimpia® országos döntője, amelynek rendezője a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület. Az V-VI. korcsoportosok 2017. március 11-én, míg a III-IV. korcsoportosok 2017. március 12-én mérik össze tudásukat egymással. Az internetes fordulók előtt csaknem 100 csapat nevezett, akik 5 fordulón keresztül […]

  Így lehet játék- és élményközpontú a mindennapos testnevelés

  |

  A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ismét országos szintű, ingyenes pedagógus-továbbképzéseket indított, amelyek segítségével a testnevelő tanárok és a tanítók színesebbé, a gyermekek számára is vonzóbbá és változatosabbá tehetik a mindennapos testnevelést. A mindennapos iskolai testnevelés bevezetésével a pedagógusoknak több időt kell hatékony, változatos és a gyerekek figyelmét lekötő mozgásformákkal kitölteni, így célszerű bővíteni a játékok, […]

 • Uj Széchenyi Terv

  usztMagyarország megújulEU projekt