A legsportosabb iskolákat díjazta az MDSZ

TSD_8566

Január 20-án a Magyar Tudományos Akadémia épületében az MDSZ azon intézmények képviselőinek adott át jutalmakat, amelyek az elmúlt évadban a legsikeresebben szerepeltek a Diákolimpián. 

A tavalyi tanév Diákolimpiai versenyein kiemelkedően szereplő intézmények képviselőinek testnevelésben, felkészítésben végzett munkáját a Magyar Diáksport Szövetség és a sportért felelős állami vezetők oklevelek és emlékplakettek ünnepélyes átadásával ismerték el.

Kiss Norbert, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára az esemény megnyitóján elmondta:

„…magam sem felejtem el azt a testnevelőt, aki nem várt tőlem semmit, ő tudta, hogy mire van szükségem és nemcsak nekem, hanem az összes rábízott gyereknek. Neki köszönhetően szeretem a mai napig is a sportot.”

Sipos Imre, az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elhangzott:

„…nálunk az oktatás nem verseny, de a mindennapos sportolás természetesen magában hordozza a pozitív versengést. Erre az egyik legjobb lehetőség a Diákolimpia®”

A KLIK elnöke Hanesz József a jövőre nézve is biztató gondolatokat osztott meg a jelenlévőkkel.

„Az MDSZ erős szövetségesünk és folytatni is szeretnénk ezt a jó kapcsolatot. Ha tudásunk összeadódik az biztosan új sikereket generál majd.”

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke is hisz a sikeres folytatásban:

„…az itt felszólaló állami vezetőkkel szinte már többet találkozom, mint a családtagjaimmal, mivel mindannyiunk szívügye a diákok sportja. Emiatt lehetünk sikeresek most és a jövőben is.”

Az MDSZ elnöke továbbá elmondta, hogy az elmúlt tanévben már 27. alkalommal rendezett Diákolimpián 18 sportágban, 280 000 diák vett részt. 13 000 gyermek szerepelt az 56 országos döntőben, melyeket 20 városban, 200 versenyszámban rendeztek meg. Összesen 1400 aranyérem került kiosztásra, 2500 iskola részvételével zajlottak a küzdelmek, melyekben 8000 testnevelő tanár készítette fel tanítványait.

A köszöntők után a jutalmakat átadása következett.

 

„A Tanév Legeredményesebb Diákolimpia Testnevelője”

 

Baranya – Kozármisleny, Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola

Varga István

Az intézmény 1-8. évfolyamán tanító, példamutató hozzáállással és szaktudással rendelkező pedagógus a duatlon, a játékos sportverseny és az atlétika sportágakban ért el tanítványaival megyei és országos sikereket. Az intézmény és a Tanár úr mottóját a „tanulva sportolni, sportolva tanulni” már tanítványai is magukénak érzik.

 

Bács-Kiskun – Kecskemét, Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Zeneművészeti Szakközépiskola

Gerebenné Bresák Zita

A Kosárlabda Diákolimpia leány III. és IV. korcsoport, valamint a Kosárlabda B33-as leány országos bajnokcsapatok testnevelője, felkészítője.

 

Békés – Gyula, Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye

Majorné Horváth Izabella

Az intézmény testnevelője az atlétika II., III., IV. korcsoportos országos döntőin, valamint a labdajátékok országos versenyein kiemelkedő szereplést tudhat magáénak.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén – Kazincbarcika Pollack Mihály Általános Iskola

Tóthné Szepesi Éva

Tanítványai atlétikában öt, kispályás floorball sportágban hat alkalommal végeztek dobogós illetve pontszerző helyen, a Varsói Gyermekatlétikai versenyről pedig aranyéremmel tértek haza.

Kivételes szakmai hozzáértését, elhivatottságát elismerendő, tulajdonosa a „Kazincbarcika város diáksportjáért és a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megye diáksportjáért„ kitüntető címeknek.

 

Csongrád – Szeged, Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Mandl Gábor

A Csongrád megyei testnevelő a kézilabda sportág tehetséggondozásának kiváló szakembere. Eredményei között szerepel egy fiúcsapattal elért harmadik helyen, ám sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, hogy irányításával az atlétika, a labdarúgás és az úszás sportágakban is előkelő helyen végeztek az iskola tanulói.

 

Fejér – Szabadegyháza, Szabadegyházi Kossuth Lajos Általános Iskola

Rittler Gábor

A szabadegyházi iskola sportélet formálója atlétika, tenisz, tollaslabda, asztalitenisz, és a 200 fő tanulólétszám alatti „kis iskoláknak” kiírt diákolimpiákon ért el helyezéseket. Ez utóbbi országos döntőn az atlétikai versenyek során a leány svédváltóval arany-, a csapatversenyben bronzérmet vehetett át. Az összetett pontversenyben az iskola egy évig őrzi a „Kováts Tibor Vándorserleget”.

 

Győr-Moson-Sopron – Győr, Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola

Farkas Roland

A péri település kisiskolájában kezdő szakember ma a Győr-Moson-Sopron megyei atlétika diákolimpiák szervezője, tanítványai több mint 50 bajnoki címet szerzetek az országos döntőkön. A Magyar Diáksport Szövetség Diákolimpia Bizottság Atlétika Albizottság tagja, a II. Nyári Ifjúsági Olimpiai játékokon a magyar csapat megbízott vezetője volt.

 

Hajdú-Bihar – Debrecen, Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

Felföldi János

A tantestület szakembere az amatőr röplabdás fiúkkal elért diákolimpiai bajnoki címe mellet a VI. korcsoportosok nyílt kategóriájában bronzérmet vehetett át, az V. korcsoportosoknál pedig pontszerző, 7. helyet szerezte meg csapatával.

 

Heves – Eger, Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

Fejes Adrian Adél

Az országos döntőkön az atlétikai többpróba csapataival, a duatlon III. korcsoportos együttesével csapatbajnoki címet szerzett, a II. korcsoportos labdarúgó gárdájával ezüstérmet vehetett át, az úszás korcsoportos döntőin pedig mindhárom éremkollekcióból jutott tanítványainak.

 

Jász-Nagykun-Szolnok – Szolnok, Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola

Bodonyi Ákos

A tanítás és edzősködés mellett ma is aktív játékosa a Szolnoki Főiskola Röplabda Klub csapatának. Testnevelőként és felkészítőként a fiú IV. korcsoportos Röplabda Diákolimpia országos döntőjében 2. helyezést ért el, a Strandröplabda országos döntőkön pedig két korcsoportban is a dobogó második fokára állhatott fel tanítványaival.

 

Komárom-Esztergom – Tatabánya, Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola

Salamon Zoltán

A kiváló testnevelő és atléta edző sikert sikerre halmozott tanítványaival a 2013/2014. tanév Atlétika Diákolimpia országos döntőin, hiszen valamennyi korosztályban képviselték iskolájukat a „dózsás” diákok. A II. korcsoportos összetett csapatverseny nyolcadik helyezését  a III. és IV. korcsoportos egyéni pályabajnoki sikerek követték, Salamon Zoltán tanítványai 5 alkalommal állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára, míg ezüst és bronzéremből is jutott a tatabányai kiválóságoknak.

A Mezei futó Diákolimpia országos döntőn a III. korcsoportos lányokkal diákolimpiai bajnoki címet szerzett, a győztes gárda pedig a lengyelországi Lodz-ban megrendezett nemzetközi váltófutáson (8×800 m) képviselte hazánkat.

 

Nógrád – Salgótarján, Madách Imre Gimnázium és Szakképző Iskola

Kalmár Ibolya

Az Atlétika Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság országos döntőre aranyérmes magasugró csapatot készített fel, mindezt egyesületi háttér nélkül, csak az iskolában végzett munkájával érte el. Az iskola pontérték táblázat alapján a „Madách”, Nógrád megye legeredményesebb intézménye kitüntető címet is elnyerte.

 

Pest – Halásztelek, Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Görögh Zoltán

Az alapfokú köznevelési intézmények I-IV. korcsoport pontversenyében a halásztelki iskola végzett a legelőkelőbb helyen a Pest megyei intézmények közül, aminek elérésben – főleg az atléták eredményes szereplése miatt – amiben a Tanár úr elévülhetetlen érdemeket szerzett.

 

Somogy – Kaposvár, Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Fekete Ádám

A Kosárlabda Diákolimpia VI. korcsoportos országos döntőjében diákolimpiai bajnoki címmel büszkélkedhet, tanítványai közül pedig két játékost is az „All strar” csapat tagjai közé választottak. A fiatalabb évfolyam versenyében pedig az 5., pontszerző helyez szerezték meg vezetésével a Somogy megyei középiskolások.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nyíregyháza, Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium

Végvári Ferenc

Tanítványaival eredményesen képviselték intézményüket a megyei atlétikai versenyeken, kiemelkedő eredményekkel dicsekedhetnek az Atlétika Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság országos döntőin, melynek összetett pontverseny díját, a „Christián László Vándordíjat” a legtöbbször vihették az intézmény falai közé. Az egyéni pályabajnokság országos döntőin pedig többszörös aranyérmesek, csúcstartók a “vasvárisok” diákversenyzők.

 

Tolna – Bonyhád, Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

Ferenczi Imre

A kiváló tehetséggondozó tanítványaival elsősorban az atlétika sportág ugró szakában ért el kimagasló eredményeket. Az atlétika mellett a röplabda technikai és taktikai fortélyaival ismerteti meg tanítványait, akikkel a húszcsapatos fiúmezőnyben az ötödik helyet szerezték meg.

 

Vas – Szombathely, Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

Boros András

A Tanár úr hitvallása, hogy csak közös összefogással, a tanulók érdekeit maximálisan szem előtt tartva, valósíthatóak meg a kijelölt célok, legyen az tanulmányi, vagy sporteredmény. Segítség a felkészítésben, a versenyeztetésben, a csapat összeállításában és diákolimpiai aranyérmek, helyezések fémjelzik az atlétika, az úszás, a torna, labdarúgás sportágakban szereplő tanítványok testnevelőjének tevékenységét.

 

Veszprém – Veszprém, Vetési Albert Gimnázium

Vesztergom János

A szigorú, de következetes tanárember szakmai tapasztalatával úgy szeretteti meg diákjaival a mozgást, hogy az felnőtt korukban is az egészséges életmódjuk rész lesz. Az iskola tanulóival elsősorban a torna diákolimpiai versenyeken érnek el kiemelkedő eredményeket, az V-VI. korcsoportos fiú haladó kategóriában aranyérmet, a kezdőkkel pedig ezüstérmet vehettek át az elmúlt tanév országos döntőjén.

 

Zala – Keszthely, Keszthelyi Vajda János Gimnázium

Csikós József

A Tanár úr és tanítványai az Atlétikai Diákolimpia V. és VI. korcsoportos pályabajnokságain és az Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság országos döntőin értek el kiváló eredményeket.

 

Budapest – Budapest XI. kerület, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

Kovács Norbert

Az „amatőr” Kézilabda Diákolimpia V-VI. korcsoportos fiú és leány, valamint az „amatőr” röplabdások V-VI. korcsoportos leányok diákolimpiai bajnoki címét elhódították, valamint a III. korcsoporttól részt vettek 3. korcsoporttól, országos elődöntőig szinte mindenben eljutnak

 

 

„A Tanév Legeredményesebb Diákolimpiai® köznevelési Intézménye”

eredményesség

kisiskola

 

„Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód” díjban részesült:

egészségfejl

 

„A Tanév Diákolimpia® rendezvénye”

esemény

 

Az eseményen készült fotók erre a linkre kattintva érhetőek el.

Az eredményességi pontszámítás táblázat erre a linkre kattintva érhető el.

 • Egyéb hírek

  A gyermekek egészséges énképének fejlesztését célzó programhoz csatlakozott az MDSZ

  |

  A Magyar Diáksport Szövetség számára kiemelten fontos a fiatalok testi-lelki egészségének fejlesztése, ezért idén ősszel együttműködésre léptünk egy világszerte működő, a gyerekek egészséges énképét fejlesztő kezdeményezéssel: a Dove Önbizalom Programmal. Az edukációs program célja, hogy fejlessze a diákok egészséges énképének és önbizalmának kialakulását, illetve segítsen nekik a média direkt és indirekt üzeneteinek megfelelő kezelésében és […]

  Idén ismét Európai Diáksport Napja – Magyar kezdeményezésből európai sikertörténet

  |

  33 országból közel 3 millió iskolást várunk az Európai Diáksport Napjára. Idén is szeptember utolsó péntekén, a hónap 27. napján kerül megrendezésre az Európai Diáksport Napja. A program a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezésére indult 13 éve, 2015 óta pedig Európa más országaiban, sőt tavaly óta még a kontinensen túl is megtartják. Az idei évben az […]

  Megjelent a 2019/2020. tanévi Diákolimpia® versenykiírása!

  |

  Örömmel tájékoztatjuk a testnevelőket és diákokat, hogy elkészült és a Magyar Diáksport Szövetség honlapján is elérhető a 2019/2020. tanévi Diákolimpia® versenykiírása. Az idei immáron a 33. tanév lesz, amikor ősszel kezdetét veszi a diákolimpiai versenysorozat. Az elmúlt tanév tapasztalatait feldolgozva, sportági szövetségek, illetve szakértők bevonásával alakult ki az új Versenykiírás. A változásokról az alábbi dokumentumban tájékozódhatnak […]

  Szabadtéren folytatódtak a DO60 fesztiválok

  |

  Májusban további 4 vidéki helyszínen (négy régióban) került megrendezésre az MDSZ sportrendezvénye, a DO60 Diáksportfesztivál. Május 8-án Martonvásár, május 21-én Miskolc, május 22-én Hajdúszoboszló, május 28-án pedig Mezőberény és körzetük alsó tagozatos diákjai mozoghattak együtt a közösségi és játékközpontú szemléletmód jegyében. A májusi rendezvényeken összesen 72 iskola, 144 pedagógus és 1432 tanuló vett részt. A […]

  Hivatalosan is az MDSZ a NETFIT® rendszer működtetője

  |

  A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2019. július 26. napján hatályba lépő módosítása értelmében immár hivatalosan is a Magyar Diáksport Szövetség a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT®) rendszer működtetője. Ennek keretében az egyes személyes adatok kezelése jogszabályi felhatalmazás alapján történik. Az eddig miniszteri rendelet szintjén szabályozott fittségmérés immár bekerült a köznevelési törvénybe. […]

  Sikeresen megvalósított projekt

  |

  A Magyar Diáksport Szövetség sikerrel pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretein belül 2018. júniusában meghirdetett “a hazai nagy hagyományú országos szervezésű tanulmányi és sport versenyek támogatására” című pályázati felhívásra. Az NTP-TMV-M-18-0001 azonosító számú, a Diákolimpia® tehetséggondozó és versenyrendszerének támogatása 2018/2019 című program biztosított fedezetet a […]

  Regionális menedzser

  |

  A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) közhasznú civil szervezet, mely az iskolarendszer meghatározó szereplője az iskolai sport és tehetséggondozás területén, hiszen 32 éve hirdeti meg a Diákolimpiát, a diáksport egyelten országos tanulmányi versenyét. Az MDSZ egészségfejlesztést szolgáló iskolai mozgásprogramok tartalmi fejlesztése, szervezése terén is kulcsszereplő: a szervezet az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day) hazai […]

  Csapatsportok hétvégéje Gyöngyösön és Egerben

  |

  A IV. korcsoportban kosár-, kézi-, röplabda és labdarúgó csapatok küzdöttek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért Június 21. és 24. között Eger és Gyöngyös adott otthont a 2018/2019. tanévi IV. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia® Országos Döntőjének kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és röplabda sportágakban. A rendezvény a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport […]

  Kisiskolák versenyeztek Debrecenben

  |

  Atlétikában, labdarúgásban és kézilabdában mérték össze tudásukat a 200 tanuló alatti általános iskolák fiataljai 2019. június 17. és 20. között rendezték meg a 2018/2019. tanévi Kis iskolák sportversenye – A sportoló nemzedékért Diákolimpia® Országos Döntőjét. Az eseményen az I- IV. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai […]

  Harminchat magyar érem született az ISF World Schools Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokságon

  |

  Hét arany, nyolc ezüst és huszonegy bronzéremmel zárták a magyar versenyzők az ISF Combat Games versenyt. Birkózás, judo, karate és taekwondo sportágakban a két versenynapon az alábbi dobogós eredmények születtek: Birkózás szabadfogás: • – 54 kg: Borsos Viktória – aranyérem • – 62 kg: Elekes Enikő – aranyérem • – 42 kg: Fáth Bianka – […]